Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ποιο καθημερινό αξεσουάρ έδωσε στους άνδρες ο 1ος Παγκόσμιος ΠόλεμοςΠοιο καθημερινό αξεσουάρ έδωσε στους άνδρες ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος
http://www.newmoney.gr/
    Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μία ολόκληρη γενιά βετεράνων γύρισε στην καθημερινότητά της, όμως είχε ένα ενθύμιο από τον πόλεμο που κράτησε και το ενέταξε στην καθημερινότητά του. Ήταν το κοινό σήμερα ρολόι χειρός, καθημερινό αξεσουάρ για τους άνδρες.
    Το ρολόι χειρός σχεδιάστηκε για τους στρατιώτες του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, ώστε να μπορούν να πληροφορηθούν ευκολότερα την ώρα, αντί να ψάχνουν στις τσέπες τους κατά την διάρκεια της μάχης ή μίας πτήσης για το ρολόι τσέπης, που μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν ευρέως από τους χρήστες ρολογιών.
    Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό, μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε κάποιο δικαστήριο των ΗΠΑ, όπου ο δικαστής Kenesaw Mountain Landis πρόσεξε πως ένας δικηγόρος στην δίκη που προέδρευε, φορούσε ρολόι χειρός. Ο δικαστής ρώτησε τον δικηγόρο αν είχε πολεμήσει στην Ευρώπη κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν ο δικηγόρος του απάντησε πως όχι, τότε ο δικαστής τον διέταξε να το βγάλει αφού "ντρόπιαζε" τους βετεράνους του πολέμου.
    Το ρολόι χειρός, αρχικά είχε περάσει ως ένα... προνόμιο των βετεράνων, όμως σιγά-σιγά πέρασε στην καθημερινότητα και των υπολοίπων πολιτών, που η αλήθεια είναι πως πριν τον πόλεμο θεωρούσαν υποτιμητικό να φοράνε ρολόι στο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου