Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Προειδοποίηση ΕΟΦ στους καταναλωτές για φαρμακευτικό προϊόν- Εντοπίστηκαν ψευδεπίγραφες συσκευασίες.



Προειδοποίηση ΕΟΦ στους καταναλωτές για φαρμακευτικό προϊόν- Εντοπίστηκαν ψευδεπίγραφες συσκευασίες.
    Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ, καθώς εντοπίστηκε αριθμός συσκευασιών φαρμακευτικού προϊόντος οι οποίες είναι ψευδεπίγραφες.
    Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν Cialis 20 mg/tab.
    Συγκεκριμένα φέρουν τα εξής χαρακτηριστικά:
    Στην εσωτερική συσκευασία (blister) αναγράφoνται ως αριθμοί παρτίδας, οι αριθμοί Α05673 & Α05668, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από αυτούς της εξωτερικής συσκευασίας και οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί από το νόμιμο κάτοχο της Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος.
    Η εξωτερική συσκευασία διαφέρει από τη γνήσια στο χρώμα, τις διαστάσεις και τα επιμέρους χαρακτηριστικά, ενώ η εσωτερική συσκευασία (blister) στην εμφάνιση και στις διαστάσεις και το δισκίο στην εγχάρακτη ένδειξη.
    Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο των εν λόγω συσκευασιών δεν ταυτοποιήθηκε η δραστική ουσία Tadalafil, σύμφωνα με την εγκεκριμένη σύνθεση του προϊόντος, αλλά η ουσία Sildenafil Citrate.
    Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκομένους στον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα, αλλά και τους τελικούς χρήστες/ασθενείς, ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το διαθέσουν ή/και να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.
    Επισημαίνεται επίσης ότι η αγορά φαρμάκων, και γενικότερα προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εγκεκριμένους προμηθευτές, ειδάλλως διακυβεύεται σοβαρά η δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου