Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Μέχρι 100 ευρώ οι συναλλαγές σε μετρητά σε εφορίες.



Μέχρι 100 ευρώ οι συναλλαγές σε μετρητά σε εφορίες.
Ήταν 200, γίνονται 100. Το επόμενο βήμα θα είναι 10 !
Πρέπει να αρχίσουμε να ‘’διαβάζουμε’’ τα σημάδια.
Σταγόνα – σταγόνα, εκατοστό – εκατοστό, προχωράει η κατάργηση μετρητών.
Μήπως νομίζει κανείς ότι θα βγούν μια μέρα και θα πούν ‘’Καταργούνται τα μετρητα’’ ?
ΤΥΠΙΚΑ θα υπάρχουν, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ όμως, δεν θα μπορείς να κάνεις καμμία συναλλαγή. Θα τα κρατάς ‘’συλλεκτικά’’ !
Τάσος Δασόπουλος
    Τι αλλάζει στη χρήση μετρητών για πληρωμές στην Εφορία. Πότε θα ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη
    Την μείωση της χρήσης μετρητών για πληρωμές στις εφορίες στα 100 ευρώ, από 200 ευρώ σήμερα, ενώ για υψηλότερα ποσά οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω κάρτας, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 2ο συνέδριο για τις ψηφιακές πληρωμές.
    Η ενεργοποίηση της διάταξης προβλέπεται να γίνει άμεσα και θα εντάσσεται στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών και την σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα. Ο νόμος θα προβλέπει ότι σε όλες τις Δ.Ο.Υ της χώρας θα πρέπει να εγκατασταθούν μηχανήματα υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ώστε να υπάρχει δυνατότητα και για ηλεκτρονικές πληρωμές.
    Πάντως σε κάθε περίπτωση οι συναλλαγές στις εφορίες είναι πλέον ελάχιστες λόγω της επέκτασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxis. Οι αποδείξεις φόρων (εισόδημα ΦΠΑ ΕΝΦΙΑ ΦΜΥ) και οι ρυθμίσεις οφειλών εκτυπώνονται ηλεκτρονικά και πληρώνονται σε τράπεζες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου (e- παράβολο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου