Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.Ξεκίνησε το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
    Ξεκίνησε χθες στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικού προορισμού.
    Το Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή 40 εκθετών από όλη την Ελλάδα και πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων φιλοξενείται από την Πέμπτη έως την Κυριακή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
    Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης ανέφερε πως σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και σημείωσε πως τις επόμενες χρονιές η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλες πόλεις. Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων. 
     Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά χαρακτήρισε «σημαντική» την εν λόγω ιδέα και στάθηκε στη συνεργασία αλλά και την αναβάθμιση τις υπηρεσίες τουρισμού που παρέχονται. Όπως σημείωσε, κάποιες περιοχές είναι πιο ανεπτυγμένες τουριστικά, κάτι όπως είπε σημαίνει πως «έχουμε κι άλλες δυνατότητες να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητά μας». «Το ενδιαφέρον μας είναι ο τουρισμός», υπογράμμισε.
   Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε την σημασία να δημιουργούνται νέοι θεσμοί και υπογράμμισε την στήριξη στο Φεστιβάλ Τουρισμού, καθώς όπως ανέφερε «το εντάσσουμε στις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται στην περιοχή μας για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, για την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας». Στόχος της ΠΚΜ, όπως τόνισε επίσης, η ανάπτυξη του 12μηνου τουρισμού.
   Το Φεστιβάλ Τουρισμού διοργανώνεται για δεύτερη φορά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης), Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ε.Ο.Τ., του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΗΑΤΤΑ.
Το Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων του "Φεστιβάλ Τουρισμού"
ΠΕΜΠΤΗ 26-5-2016
19.30-20.00 ΧΟΡΩΔΙΑ “ΚΟΡΑΗΣ” (Πρόεδρος Στράτος Τσίχλας) Ένα εύθυμο πρόγραμμα από το παγκόσμιο φεστιβάλ χορωδιών μιούζικαλ, με χορό και τραγούδι από τη 40μελή χορωδία και ορχήστρα “Κοραής”.
20.00-20.30 Έναρξη του φεστιβάλ Εθιμοτυπία, παρουσίαση και χαιρετισμοί των καλεσμένων. Ομιλία. Ανακήρυξη της έναρξης με πυροτεχνήματα από φουσκωτά σκάφη που θα πλέουν στο Θερμαϊκό
20.30-21.30 MARMELO MAZINATES Ο Μarmelo “μαγεύει” το κοινό με μια εξαιρετική διαδραστική παράσταση ταχυδακτυλουργικών σε συνδυασμό με stand up comedy όπως μόνο αυτός ξέρει!
21.30- 23.00 DISCO PARTY ΣΥΝΑΥΛΙΑ 70s, 80s, 90s “FABULUS AND THE PRETTY BRASS” 10μελές συγκρότημα με όργανα, τραγουδιστές, ηθοποιούς, stand up comedy,χορογραφίες και πρωτότυπα shows από τις δεκαετίες 70,80 και 90!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-5-2016
18.00-19.00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους του νομού μας.
19.00-19.30 Χ.Α.Ν.Θ. Τραγούδια της Μ. Ασίας από την 20μελή χορωδία του φορέα. Υπεύθυνη η κυρία Ηλιάδου Σοφία.
19.30-20.30 Χορωδία “Caigici Mektebi” του Μητροπολιτικού Δήμου της Bursa της Τουρκίας.
20.30-22.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΑΙΝΤΕ ΨΙΛΑ – ΨΙΛΑ” Ένα έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα με γνωστά παλιά και καινούρια τραγούδια της ελληνικής μουσικής.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28-5-2016
18.30-19.00 Χορωδία Συλλόγου Σαμίων “Πυθαγόρειος Αρμονία”
19.00-19.30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο Σαμίων
19.30-20.30 Χορωδία του μουσικού συλλόγου Dragos από την Πόλη με τραγούδια των Βαλκανίων.
20.30-21.00 Θεατρικό δρώμενο από το Πρόγραμμα “ΙΑΝΟΣ” , σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και μια μουσική δράση από το ΠΕΘΕΑ “Αργώ.”
21.00-23.00 Συναυλία με την Κωνσταντίνα Πάλλα και το συγκρότημα της σε ένα ελληνικό έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29-5-2016
18.00-19.00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους του νομού μας.
19.00-20.00 Τραγούδια από τη ΜΙΧΑΕΛΛΑ ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ Μια νέα τραγουδίστρια της πόλης μας σε δικές της και όχι μόνο δημιουργίες.
20.00-21.30 ROCK FESTIVAL Συμμετέχουν ροκ συγκροτήματα της πόλης μας: 1. “Χωρίς όρια” 2. Νίκος Τσοπόγλου 3. “Soulbox live” 4. Shotgunz
Κατά τη διάρκεια των ημερών του φεστιβάλ στο χώρο της Ν. Παραλίας θα υπάρχουν:
• Αθλητικά δρώμενα (αγώνες basketball, beach-volleyball, 5Χ5)
• Περιηγήσεις μαθητών στα πλαίσια του Σ.Ε.Π. και ενημέρωση τους από διάφορες ειδικότητες επαγγελματιών.
• Παρουσιάσεις ζαχαροπλαστών με πρωτότυπες δημιουργίες”Θεσσαλονίκη η πόλη του γλυκού”-καθώς και παρουσιάσεις Μαγείρων(Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης)
• Δρώμενα και δράσεις από φορείς της πόλης.
• Χορευτές της σχολής χορού ALL STAR θα εκτελούν ποικίλες χορογραφίες στο χώρο. - Επίδειξη παραδοσιακής αγγειοπλαστικής από την συμμετοχή της Αντιπεριφέρεια της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου