Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

1.ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ
1.ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ  ΕΚΛΟΓΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος
    Σε κάθε σύγχρονη Δημοκρατία θεωρητικά το αυτονόητο της δυνατότητας επιλογής και εναλλαγής είναι δεδομένο.
    Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης το προαναφερόμενο «αυτονόητο» με την πρακτική της πελατειακής σχέσης εκλογικού σώματος και κομμάτων, επικουρούμενης και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταλλάχθηκε σε «αυτονόητο κατευθυνόμενης  μονοπωλιακής επιλογής» , η οποία έχει εξελιχθεί σε κληρονομικού δικαίου επιλογή σε πολλές περιπτώσεις και σε επιλογή στεγανού πολιτικού κομματικού κυκλώματος «προνομιούχων πεφωτισμένων».
    Οι τελευταίοι κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της Ελλάδας ως μόνιμοι εκφραστές της ανακυκλούμενοι, επανδρώνουν την εκτελεστική εξουσία, η οποία είναι στερημένη του αναμφίβολα ικανού έμψυχου δυναμικού της κοινωνίας μας που ευρίσκεται εκτός πολιτικών κομμάτων. Μετάγγιση νέου αίματος για να ανανεώσει την πολιτική μας ζωή  κάτι που θα την  δικαίωνε ως ουσιαστικά δημοκρατική και εξελίξιμη προοδευτικά, είναι απαγορευμένη στην «δημοκρατία» μας.
    Έτσι αντί εναλλαγής και δυνατότητα επιλογής, έχουμε μόνιμα τα τελευταία 40 χρόνια  ανακύκλωση φυσικών προσώπων, (τα οποία και δημόσιοι υπάλληλοι να ήταν θα είχαν συνταξιοδοτηθεί) εκτός της παρουσίας των βιολογικών τους προεκτάσεων – (κατιόντες) - στον δημόσιο βίο.
    Παρατηρείται το καθολικό φαινόμενο ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κόμματος, βουλευτές να γίνονται δήμαρχοι, δήμαρχοι να γίνονται βουλευτές,  βουλευτές να γίνονται υπουργοί και στην συνέχεια δήμαρχοι, γονείς και τέκνα στο Κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση, υπουργοί επίτροποι στην Ε.Ε. και βουλευτές στο Ε. Κοινοβούλιο, έτσι εύλογα γεννάται η απορία χάθηκαν οι Έλληνες;  Γιατί οι ίδιοι και οι ίδιοι; Μήπως βιώνουμε μια δημοκρατία με κομματικά στεγανά κριτήρια μακράν της αξιοκρατίας και της δυνατότητας ελεύθερης ανάπτυξης- δικαίωσης της προσωπικότητας;
    Οι επιλογές μόνιμα οι ίδιες όπως και οι εναλλαγές, το πνεύμα του κρατισμού και του μονοπωλίου των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματα της δημοκρατίας μας που την έχουν μεταλλάξει σε δημοκρατία των κομμάτων και μιας οικονομικής ευρωστίας η οποία στερείται ιδεολογίας.
    Το  σχεδόν 50% της αποχής  του εκλογικού σώματος και των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων στις τελευταίες εκλογές δεν σημαίνει τίποτε άλλο από απαξίωση του συστήματος από μεγάλο μέρος του λαού και ότι τα κόμματα συμπολίτευση και αντιπολίτευση εκφράζουν την πλειοψηφία ή την μειοψηφία του υπόλοιπου 50% του εκλογικού σώματος! Τίθεται κατά συνέπεια το ερώτημα πόσο δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και κοινοβούλιο έχει η Ελλάδα;
    Είναι σε κρίση το σύστημα; Η Δημοκρατία μας,  αυτή των κομμάτων,  είναι βιώσιμη ως πολιτικό σύστημα  διακυβέρνησης ;
    Από την  δυσλειτουργία - παραμόρφωση των θεσμών, προέκυψε ως συνέπεια ενός ταλαιπωρημένου Συντάγματος, το σημερινό αδιέξοδο με την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι μέχρι σήμερα επιλογές των Προέδρων της Δημοκρατίας έγιναν μέσα από το έμψυχο δυναμικό, το δηλωμένο, το στρατευμένο, το ανακυκλούμενο της κομματικής δεξαμενής! Πως αλλιώς θα μπορούσε να προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ;  Κατά ποία λογική κομματική θα μπορούσε να αναδειχθεί προσωπικότητα με εθνική και διεθνή παρουσία, με μόρφωση, κοινωνική προσφορά, επαγγελματική καταξίωση με προσωπικότητα ήθους και να δεχθεί να είναι διακοσμητική όχι χάριν της δημοκρατίας αλλά της «δημοκρατίας» των κομμάτων; Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους υποψήφιους για την κρίσιμη εκλογή κομματικούς πολίτες, της  στεγανής δεξαμενής ανακυκλούμενων κομματικών στελεχών, δικαιούμαι όμως να πιστεύω ότι όταν τα νερά δεν ταράζονται σε οποιαδήποτε δεξαμενή τότε δεν είναι κατάλληλα προς κατανάλωση.
    Την τελευταία 5ετία έγινε αισθητό ότι βιώνουμε μια ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ μορφής Δημοκρατία που οδηγεί σε εθνική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
    Όσοι λοιπόν δεν θέλουν να έχουν μερίδιο συμμετοχής στα προσερχόμενα θα πρέπει να αντιδράσουν. Ο λαός ως κυρίαρχος δημοκρατικό είναι να δείξει στα ξένα κέντρα αποφάσεων με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τις προσεχείς εκλογές την ΑΠΑΞΙΩΣΗ του προς το σύστημα. ΔΕΝ ΣΑΣ  ΘΕΛΟΥΜΕ  ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ  ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.
    Κάποτε ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης  είπε σε παράδοσή του «η πληθώρα των τάφων πάνω στη γη αποδεικνύει το ουδείς αναντικατάστατος».... Έλληνες του 50% που σκέπτεται να προσέλθετε να ψηφίσετε στις προσεχείς εκλογές περάστε στην παθητική Αντίσταση, γυρίστε την πλάτη στις στημένες κάλπες.......
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ!
Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος
Δικηγόρος
D.E.A. D’ ETUDE POLITIQUES PARIS 1
(Συνταγματικό Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις)


1 σχόλιο:

  1. Προ διετίας περίπου 'ακουσα ότι προεβλέπετο στον εκλογικό νόμο στην περίπτωση που το 50%+1 των ψηφοδελτίων ήταν Λευκά (όχι άκυρα) οι Εκλογές ακυρώνονταν και ουδείς των υποψηφίων είχε το δικαίωμα να κατέλθει πάλιν ως υποψήφιος. Το θεώργσα ιδανική ευκαιρία να σωθούμε από τους "σωτήρες" μας και έστειλα σχετικό μήνυμα σε πολλόυς δημοσιογράφους Ουδείς πλην του κ. Λουκά Γεωργιάδη απήντησε (συμφέροντα γαρ). Η απάντηση του Κ. Γεωργιάδη ήταν ότι αλήθευε η πληροφορία μου πλην όμως απο το 2005 ή 6 Ο Βενιζέλος ως αρμόδιος υπουργός (φοβούμενος την κοινωνία με την συμφωνη οπωσδήποτε γνώμη του συνόλου της βουλής, εξ ου και ουδέν ηκούσθη) φρόντισε για την απάλειψη της σχετικής διάταξης, με αποτέλεσμανα πληρώνουμε ακόμη βουλευτική αποιζημείωση καΙ στο "παιντί" αντί να τον στείλουμε εκεί που έστειλαν οι Πορτογάλοι τον δικό τους. Αν αληθεύει αθυό θα πρέπει να επαναφερθεί άμεσα η διάταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή