Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

2.Μουσικό αντίο στο 2014 με μεγάλο πάρτι στο Λιμάνι2.Μουσικό αντίο στο 2014 με μεγάλο πάρτι στο Λιμάνι
    Με ένα μεγάλο, μουσικό, ανοιχτό πάρτι για όλους αποχαιρετά το 2014 η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.
    Τέσσερα δημοφιλή νεανικά γκρουπ, οι ImamBaildi, οι Εκμέκ, οι Bordo και οι Paranaue και μια αγαπημένη σε όλους τραγουδίστρια, η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα ανεβούν στη σκηνή στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου από τις 21:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
    Η είσοδος στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι θα είναι ελεύθερη.
    Την βραδιά θα ξεκινήσουν οι Bordo, μία μπάντα με διαφορετική άποψη πάνω στην ενορχήστρωση και την σύνθεση. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Εκμέκ, οι οποίοι συνδυάζουν την ελληνική μουσική με επιρροές από το Μεξικό και τα λάτιν. Το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου θα τον δώσουν ξεσηκώνοντας το κοινό οι Paranaue με τα κρουστά τους.
    Λίγο μετά την υποδοχή του 2015 στην σκηνή θα ανεβούν οι ImamBaildi με «εκλεκτή καλεσμένη» την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει κομμάτια από όλη την πορεία της και καλεσμένο -έκπληξη στα κρουστά τον Carlos Menendez.
    Η παρέα των Imam βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, καθώς στο διάστημα που προηγήθηκε και ακολούθησε την κυκλοφορία του άλμπουμ τους “III” έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική με κορυφαία τους το “MontrealJazzFestival”, το μεγαλύτερο διεθνές Φεστιβάλ του Καναδά.
    Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σταύρος Μύθος (Ερωτικός 94,8).
Η χρονιά των νέων
    Με το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Λιμάνι, πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
    Το 2014 ήταν αδιαμφισβήτητα για τη Θεσσαλονίκη μια χρονιά αφιερωμένη στους νέους, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους. Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 με μόλις 10 εξωτερικούς συνεργάτες και 10 υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης κατάφερε να υλοποιήσει 240 εκδηλώσεις, πάνω σε θεματικές για ζητήματα της νεολαίας.
    Περισσότερες από τις μισές εκδηλώσεις, περίπου το 60%, τις πραγματοποίησαν –μετά από αίτηση και αξιολόγηση- 70 εθελοντικές οργανώσεις της πόλης, με τη στήριξη 2.500 εγγεγραμμένων εθελοντών.
    Κατά τη διάρκεια της χρονιάς φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη περίπου 3000 νέοι από όλη την Ευρώπη, σε εκδηλώσεις συνεδριακού χαρακτήρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοβουλίες με τη στήριξη της Θ-ΕΠΝ2014 έτυχαν διεθνών διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το κόμικ Manga, η ταινία μικρού μήκους FreeCamping και η ταινία DarkIllusion, η οποία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου