Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

2.Η Προεδρική εκλογή, η Χρυσή Αυγή και οι «επικοινωνιακοί λαϊκισμοί»2.Η Προεδρική εκλογή, η Χρυσή Αυγή και οι «επικοινωνιακοί λαϊκισμοί»
Το άκρων άωτον του παραλόγου και της υποκρισίας.
Πρίν τις εκλογές για ΠτΔ, διατυμπανίζουν ότι εάν ψηφίσει η Χρυσή Αυγή ‘’ΝΑΙ’’ για πρόεδρο, εκείνοι θα ψηφίσουν ‘’παρών’.
Μετά τις εκλογές, κατηγορούν την Χρυσή Αυγή, γιατί δεν ψήφισε ‘’ΝΑΙ’’ για ΠτΔ.
Πόσο λοιπόν πρέπει να την φοβούνται ???
    Η δημοκρατία, η δημοκρατία δυτικού τύπου δηλαδή, μια και μόνον αυτή μπορεί να θεωρηθεί πραγματική δημοκρατία , με τα αρνητικά της βέβαια, έχει συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες.
    Κανόνες που όσοι πιστεύουμε σε αυτήν οφείλουμε να τους τηρούμε μια και σε αντίθετη περίπτωση εμείς οι ίδιοι οδηγούμαστε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που η δημοκρατια πρεσβεύει.
    Και οφείλουμε να τους τηρούμε ακόμη και όταν βλέπουμε πως ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποιούνται από τους εχθρούς της , εναντίον της. Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτή είναι η δημοκρατια. Ισχύει για ολους , χωρίς εξαιρέσεις ή δεν ισχύει καθόλου. Απλά πράγματα.
    Προκαλεί λοιπόν ερωτηματικά η στάση πολιτικών και κομμάτων σε σχέση με την ψήφο των βουλευτών της «ναζιστικής» Χρυσής Αυγής στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
    Οι βουλευτές του κόμματος αυτού, είτε αρέσκονται στην φυλακή είτε όχι, έχουν (ακόμα κατά το δικονομικό μας σύστημα) την δυνατότητα να ψηφίζουν στην Βουλή.
    Άρα λοιπόν , μπορούν να επιλέξουν και το ποια θα είναι η στάση τους στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Μας αρέσει ή όχι , η δημοκρατία τους δίνει αυτό το δικαίωμα.
    Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι με ψήφους Ελλήνων πολιτών , παραπλανημένων ή μη δεν έχει σημασία, βρίσκονται στο κοινοβούλιο, ο κ. Ν. Μιχαλολιακος και οι υπόλοιποι συνεργάτες του.
    Το ότι κατηγορούνται για μια σειρά από ποινικά αδικήματα και βρίσκονται φυλακισμένοι δεν αλλάζει την δυνατότητα τους να ψηφίζουν.
    Αφού λοιπόν η δημοκρατια τους επιτρέπει να βρίσκονται στην Βουλή και να ψηφίζουν, είναι υποκριτικό να λέμε πως δεν «αναγνωρίζουμε» τις ψήφους τους. Πως δεν θα δεχθούμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους τους.
    Το Σύνταγμα, αλλά και η δημοκρατια, δεν ξεχωρίζει, δεν χρωματίζει και δεν βάζει ταμπέλες στην ψήφο.  Εξάλλου, αν οι βουλευτές της ΧΑ επέλεγαν να ψηφίσουν τον Σ Δήμα, όταν γνωρίζουν και ποιος είναι και ποιες είναι οι απόψεις του για το κόμμα τους αλλά και τις απόψεις των κομμάτων που τον προτείνουν, τότε ούτε τα κόμματα, ούτε οι άλλοι βουλευτές, ούτε ο Σ Δήμας πολύ περισσότερο έχουν να εξηγήσουν κάτι.
    Οι βουλευτές του ναζιστικού αυτού σχήματος θα είχαν να εξηγήσουν το γιατί. Οι ψήφοι, στην δημοκρατια, δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε μυρωδιά ούτε οτιδήποτε άλλο.
    Οι διάφορές φωνές σε σχέση με το θέμα αυτό μπορούν να εξηγηθούν μόνον ως «ιδεολογική τρομοκρατία» και «ηθικός εκβιασμός» από πλευράς του Σύριζα και ως « επικοινωνιακά τεχνάσματα» από πλευράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
    Η δημοκρατια έχει κανόνες. Και δεν μπορεί να εφαρμόζεται «αλά καρτ». 
ΥΓ. 1: Όσο για τον κ Σταύρο Δήμα, ίσως είναι ο μόνος που έχει έναν λόγο παραπάνω μια και το θέμα τον αφορά προσωπικά. Και βεβαίως μπορεί να αρνηθεί την εκλογή του με τις ψήφους της ΧΑ, δια της παραιτήσεως  μετά την εκλογή. Αν και αυτό αποτελεί μάλλον περιφρόνηση της δημοκρατίας.
ΥΓ.2: Το θέμα, όσον αφορά το τυπικό του πράγματος , έληξε δια της δηλώσεως Μιχαλολιάκου ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον Σ Δήμα για να πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση. Όμως το θέμα επί της ουσίας μένει. Η δημοκρατία δεν μπορεί να «εφαρμόζεται» όπως και όταν μας αρεσει ή μας βολεύει. Δυστυχώς.
 

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλάδα έχουμε δικτατορία των άθλιων πολιτικάντηδων, των πουλημένων μέσων μαζικής αποβλάκωσης και των γελοίων συνδικαλιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή