Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

6.«Φρενίτιδα » στο Χονγκ Κονγκ: 2 εκατ. δολάρια έπεσαν στο δρόμο από χρηματαποστολή – Οι οδηγοί όρμησαν να τα αρπάξουν6.«Φρενίτιδα » στο Χονγκ Κονγκ: 2 εκατ. δολάρια έπεσαν στο δρόμο από χρηματαποστολή – Οι οδηγοί όρμησαν να τα αρπάξουν
   Μεταλλικά κουτιά που περιείχαν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα έπεσαν στο Χονγκ Κονγκ από ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, η πόρτα του οποίου άνοιξε κατά λάθος με αποτέλεσμα να προκληθεί φρενίτιδα στο δρόμο με περαστικούς και οδηγούς αυτοκινήτων να σπεύδουν να επωφεληθούν από το απρόοπτο αυτό συμβάν.
   Η κυκλοφορία παρέλυσε στην οδό Γκλάστερ στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ καθώς οδηγοί ταξί βγήκαν από τα οχήματά τους προκειμένου να πάρουν κάποια από τα εκατοντάδες χαρτονομίσματα που σκορπίστηκαν σε αυτόν τον πολυσύχναστο δρόμο.
   Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζονται περαστικοί να ορμούν με απληστία και να γίνονται ένα με το πλήθος που έχει ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο την παραμονή των Χριστουγέννων.
    Αστυνομικοί, ορισμένοι οπλισμένοι, με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αναπτύχθηκαν στο σημείο για να αποκλείσουν την περιοχή.
   Συνολικά, περισσότερα από 15,23 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (1,96 εκατομμύρια δολάρια) σκορπίστηκαν στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία.
   Είναι ωστόσο αδύνατο να υπολογιστεί το ποσό που κατάφεραν να περισυλλέξουν οι αστυνομικοί και αυτό που μάζεψαν οι περαστικοί και οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων.
    «Κάθε πολίτης που θα βρει τα εν λόγω χαρτονομίσματα οφείλει να τα παραδώσει στην αστυνομία όσο το δυνατόν συντομότερα, σε αντίθετη περίπτωση θα διαπράττει κλοπή» προειδοποίησε η αστυνομία σε ένα δελτίο Τύπου.
   Σύμφωνα με το διευθυντή της αστυνομίας Ουάν Σίου-χουνγκ, ο οδηγός του βαν ολοκλήρωσε τη διαδρομή του, διάρκειας 30 λεπτών, χωρίς να καταλάβει ότι η πίσω πόρτα του οχήματος ήταν ανοικτή και ότι κιβώτια που περιείχαν χρήματα έπεφταν στο δρόμο.
   Μόνο όταν το όχημα έφθασε στον προορισμό του «ανακάλυψαν ότι η πόρτα είχε ανοίξει», διευκρίνισε ο Ουάν μιλώντας στον Τύπο. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα βασιζόμενη στους σειριακούς αριθμούς των χαρτονομισμάτων.
   Σύμφωνα με ειδικούς που ερωτήθηκαν σχετικά από μέσα ενημέρωσης, στην περίπτωση που κάποιος κρατήσει τα χαρτονομίσματα, η πράξη αυτή θεωρείται κλοπή και επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου