Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

8.«Μην πείτε στην μητέρα μου ότι ασχολούμαι με την πολιτική. Νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο» Mark Twain



Του Παναγιώτη Τσολάκη
    Βουλή των Ελλήνων. Τριακόσιοι εκπρόσωποι της κοινωνίας. Τριακόσιοι άνθρωποι που εκλέγονται για την προστασία της πατρίδας και την ευημερία της κοινωνίας. Αυτό είναι το απόλυτο νόημα της δημοκρατίας, που αυτή η χώρα γέννησε. Στην εποχή μας όμως, της μετάλλαξης των πάντων, είδαμε και αυτή την μετάλλαξη. Βέβαια το νόημα και η ιδέα της δημοκρατίας δεν μεταλλάσσεται. Τι συνέβη; Μεταλλάχτηκαν οι εκπρόσωποι της κοινωνίας! Στο φυτώριο της βουλής, οι αδύναμοι και ευάλωτοι σπόροι της κοινωνίας, με τεχνητές μεθόδους, μεταλλάσσονται και αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες τους. Έτσι η κοινωνία, αντί να θερίσει καρπούς θερίζει θύελλες.
    Φύτεψαν σπόρους «
λεφτά υπάρχουν» και φύτρωσαν μνημόνια με διάγγελμα. Αυτός ο σπόρος θέλει τώρα, λένε, να ξαναφτιάξει κόμμα για να σώσει την κοινωνία. Αυτός που έκοψε μισθούς, συντάξεις, δώρα, κατακτήσεις κερδισμένες με αίμα και ιδρώτα.
    Ύστερα ήρθε ο τραπεζίτης να κουρέψει την κοινωνία γουλί. Κι ύστερα ήρθε ο άλλος να της πάρει το σκάλπ.
    «Δεν κατηγορούμε κανένα. Δεν προεξοφλούμε την ενοχή κανενός. Αλλά όλα αυτά που έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, έγιναν εξ αιτίας της πολιτικής του. Θέλουμε λοιπόν να μάθουμε, αν ήταν απλώς αλλεπάλληλα ολέθρια λάθη. Ή κάτι άλλο, ακόμα πιο ολέθριο…» Αυτά είναι λόγια του σημερινού πρωθυπουργού στην Καστοριά τον Οκτώβριο του 2010. Τι εννοούσε ακόμα πιο ολέθριο…; Ήρθαν με σχέδιο; Με δόλο; Με ανταλλάγματα; Θα έκανε εξεταστική για να μάθει ο λαός το γιατί!!!
    Σήμερα συγκυβερνά μαζί τους. Με εκείνον που όταν κάποιοι έδιναν λογαριασμούς του ΑΚΗ εκείνος, ο συγκυβερνήτης, έλεγε ότι είναι αριθμοί τηλεφώνου!
    Βαλίτσες καθ’ ομολογία πήγαν σε κόμμα, μίζες με αστρονομικά ποσά ακούστηκαν στα δικαστήρια, Χριστοφοράκηδες έφευγαν σαν κύριοι, κι ύστερα καταζητούνταν.
    Αυτόν τον καιρό ακούει ο πολίτης για κουμπαράδες, για απόπειρες εξαγοράς βουλευτών, για περίεργες μετακινήσεις ιδεών και θέσεων. Όλα αυτά τα αποκαλεί λάσπη και συνωμοσίες και την ίδια ώρα με διάγγελμα τάζει φανερά υπουργεία σε πρόθυμους βουλευτές.
    Αυτό δεν είναι ένα είδος ηθικής, αξιακής και πολιτικής δωροδοκίας ή συναλλαγής;
    Το παρών του Μελά στην πρώτη ψηφοφορία το σχολίασαν ως έκπληξη κάποιοι σχολιαστές, αλλά κάποια γάτα σχολιαστής αυθόρμητα είπε. Τι έκπληξη; Παζάρι κάνει ο άνθρωπος.
    Βρήκαν ευκαιρία οι μεταλλαγμένοι σπόροι να κάνουν στο παρασκήνιο κάθε λογής παζάρια. Ίσως κάποιοι για θέσεις, κάποιοι για την ελευθερία τους, κάποιοι για να διευθετήσουν ίσως εκκρεμότητες…
    Εδώ είδαμε σπόρους να μυρίζουν γυναικεία παλτά. Ποτάμια που υπηρέτησαν απόλυτα το σύστημα να μιλούν για καθαρότητα. Άλλοι που μιλούσαν για κατοχή, για ξεπούλημα, για υποτακτικούς, στα ξαφνικά όλα άλλαξαν και γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως.
   
Καλύτερα λοιπόν πιανίστας σε μπουρδέλο παρά κακός σπόρος στη Βουλή.
    Τους σπόρους τους διαλέγει η κοινωνία, συνεπώς δική της η ευθύνη.
Υ.Γ «Γιατί μόνο οι δυνάστες θέλουν το λαό φοβισμένο. Και μόνο με το λαό φοβισμένο μπορούν να κυβερνούν οι δυνάστες. Και το μόνο πράγμα που φοβούνται οι δυνάστες είναι ένας λαός που αποτινάσσει το φόβο και αρχίζει να ελπίζει» Απόσπασμα από ομιλία του πρωθυπουργού.
    Με τον φόβο και τον τρόμο που ενσπείρει ο ίδιος και η κυβέρνηση του, αυτοχαρακτηρίζονται. Ποιος λοιπόν τους λασπολογεί και τους χαρακτηρίζει!!
    Δικά τους λόγια και δικές τους πράξεις τους θυμίζουμε…
   
Καλά Χριστούγεννα – καλές γιορτές σε όλους –λευτεριά στην πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου