Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

8.Βόμβα Σόιμπλε: Η Κομισιόν θα βάζει βέτο σε εθνικούς προυπολογισμούς!Η απόλυτη ανεξαρτησία. «ΕΣΕΙΣ  θα συντάσσετε τους προ’υ’πολογισμούς σας, αλλά όπως ΕΜΕΙΣ θέλουμε !»
Ο Γκαιριγκσόιμπλε μιλάει για ‘’περικοπές δαπανών’’ και ‘’αυξήσεις φόρων’’.
Κουβέντα για ‘’αυξήσεις δαπανων’’ και  ’περικοπές φόρων’’.
Μου φαίνεται ότι μαζευτήκαμε πολλοί στην Ενωμένη (τρομάρα της ) Ευρώπη, και πρέπει να αραιώνουμε σιγά – σιγά.  Με πρώτη τη Γερμανία
    Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται ενοχλημένο από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 χωρίς την έγκριση των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ρίχνει μια νέα «βόμβα» προτείνοντας να δοθεί το δικαίωμα στην Κομισιόν να μπλοκάρει τους εθνικούς προϋπολογισμούς, εάν αυτοί παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες…
    «Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα έπρεπε να διαθέτει ένα δικαίωμα να ασκεί βέτο επί των (εθνικών) προϋπολογισμών οι οποίοι παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά κριτήρια σταθερότητας», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γκαιριγκσόιμπλε υπέρμαχος της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, σε μια συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus και το τεύχος του που κυκλοφορεί με σημερινή ημερομηνία.
    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα τέτοιο δικαίωμα βέτο στην προσεχή σύνοδό τους, τον Δεκέμβριο, είπε ακόμη ο Σόιμπλε Γκαιριγκσόιμπλε: αυτό θα αποτελούσε «ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε πραγματικά να τηρήσουμε τις κοινές μας δεσμεύσεις», όπως τόνισε.
    «Αυτό δεν παρεμβαίνει στην εθνική αρμοδιότητα για την κατάρτιση του προϋπολογισμού», επιχειρηματολόγησε ο Σόιμπλε Γκαιριγκσόιμπλε εξηγώντας τη θέση του. «Τα κοινοβούλια στις χώρες αυτές θα μπορούν πάντα να αποφασίσουν εάν θα προχωρούν σε περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων ή εάν θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν άλλες μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός.
    «Πρέπει να επιδείξουμε ότι επιθυμούμε να πάμε πιο μακριά (στην πορεία) προς μια δημοσιονομική ένωση», πρόσθεσε ο Σόιμπλε Γκαιριγκσόιμπλε σε μια προσπάθεια να εντάξει την πρότασή του να τεθούν υπό επιτροπεία όσοι παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
    Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται εν μέσω των συνεχιζόμενων συζητήσεων στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας, το οποίο προβλέπει ένα δημόσιο έλλειμμα το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το όριο το οποίο έχει θέσει η ΕΕ.
    Την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, επέκρινε με σφοδρότητα τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία παραβιάζει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τα δημοσιονομικά της μεγέθη, κάνοντας λόγο για μια χώρα που «εμφανίζει ελλείμματα καθ” υποτροπή» και καλώντας τις Βρυξέλλες να την αντιμετωπίσουν με «αυστηρότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου