Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

7.Χάρτης: Σε τι είναι χειρότερη κάθε χώρα της Ευρώπης7.Χάρτης: Σε τι είναι χειρότερη κάθε χώρα της Ευρώπης
Το έστειλε ο Νίκος Ναούμ
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, ωστόσο παραμένει, αν το σκεφθούμε καλά, ένας καλύτερος τόπος για να ζεις σε σχέση με άλλες περιοχές του πλανήτη.
    Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε χώρα από τις 28, που συμμετέχουν στην Ένωση δεν έχει τα στραβά της.   Ας δούμε σε τι είναι χειρότερη κάθε μία, με την Ελλάδα να μην προκαλεί έκπληξη. Τι να κάνουμε; Οι ωραίοι έχουν χρέη!
    Οι παρακάτω δείκτες, βγαίνουν σε σύγκριση της κάθε χώρας με τις υπόλοιπες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Το κάπνισμα είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών νεαρών στην Αυστρία, οι οποίοι είναι συστηματικοί καπνιστές. Το 29,4% ηλικίας 15-24 ετών, το "φουντώνει" καθημερινά.
    Μπορεί να γκρινιάζουμε στην Ελλάδα, ωστόσο η κυκλοφορία στους δρόμους των πόλεων του Βελγίου, είναι πραγματικός Γολγοθάς. Οι δυο χειρότερες πόλεις του κόσμου ως προς το μποτιλιάρισμα, είναι οι Βρυξέλλες και η Αμβέρσα
    Σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, τα ΜΜΕ στη Βουλγαρία λειτουργούν υπό ασφυκτικούς περιορισμούς και έχουν τη λιγότερη ελευθερία από κάθε άλλη χώρα στην ΕΕ. Μάλιστα στη σχετική λίστα παγκοσμίως βρίσκεται στην 87η θέση μεταξύ 179 χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα όπου οι δημοσιογράφοι γράφουν ό,τι θέλουν χωρίς ενοχλήσεις είναι η Φινλανδία.
    Όχι και ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, αλλά από το 2000 η Κροατία έχει τη μικρότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε ότι η χώρα είναι η τελευταία που εντάχθηκε στην ΕΕ το 2013, οπότε μπορεί να παρουσιάσει βελτίωση και σε αυτό τον δείκτη.
    Τι κάνουν οι 18αρηδες στην Κύπρο; Δεν καπνίζουν όσο οι νέου της Αυστρίας, ωστόσο δεν πάνε σχολείο. Το ποσοστό συμμετοχής τους είναι το μικρότερο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ωστόσο ο δείκτης πιθανότατα δεν υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες του νησιού και την στρατιωτική θητεία
    Η Τσεχία προηγείται στο ποσοστό των σύγχρονων σκλάβων, κάτι που αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη. Η Walk Free υπολογίζει ότι 35,8 εκατομμύρια άνθρωποι υπηρετούν ως "σκλάβοι" σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης με 1.400 θύματα (0,013%).
    Καθένας και με τα προβλήματά του. Οι Δανοί δεν βρίσκουν Zara. Υπάρχουν μόνο δύο καταστήματα σε όλη τη χώρα, οπότε αν θες φθηνά ρούχα θα πρέπει να μονομαχήσεις με περίπου 2,8 εκατομμύρια Δανούς ανά κατάστημα. Δύσκολη αποστολή.
    Στην Εσθονία οι γυναίκες που εργάζονται έχουν κατά 27,3% χαμηλότερες αμοιβές σε σχέση με τους άνδρες, που κάνουν την ίδια δουλειά. Για να καταλάβετε το μέγεθος της αδικίας, στην Ιταλία η διαφορά είναι 5,8%!
    Αν και στη χώρα υπάρχουν πολλά καλά, πολλή ελευθερία και αρκετή οργάνωση, η κατάθλιψη κυριαρχεί. Τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, κάτι που πιθανότατα σχετίζεται και με τον κρύο καιρό και τα σκοτάδια. Το καλό είναι ότι δεν είναι αντίστοιχα και τα ποσοστά αυτοκτονιών.
    Τα ανέκδοτα για την άρνηση των Γάλλων να μιλήσουν αγγλικά, έχουν βάση. Σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν το χαμηλότερο ποσοστό αγγλομάθειας και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.
    Βίοι αντίθετοι με τους Έλληνες, οι Γερμανοί. Δεν ενδιαφέρονται να έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα και αφήνουν εμάς να παλεύουμε με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
    Τα είπαμε και παραπάνω. Οι ωραίοι έχουν χρέη. Η πρωταθλήτρια του δημόσιου χρέους είναι η Ελλάδα με το ποσοστό στο τέλος του 2013 (επί του ΑΕΠ) να ανέρχεται στο 130,3%. Που σημαίνει ότι είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης.
    Η Ουγγαρία έχει την πρωτιά στην ΕΕ, ως προς τους έμμεσους φόρους με ποσοστό 27%. Το ότι δεν είναι η Ελλάδα πρώτη, είναι πραγματική έκπληξη.
    Η Ιρλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό κυστικής ίνωσης με ποσοστό 1 ανά 1800 γεννήσεις. Η κυστική ίνωση αποτελεί το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα στην λευκή φυλή. Περίπου 1 στα 2000-2500 παιδιά εκτιμάται ότι γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με κυστική ίνωση, ενώ το 4-5% του πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορείς. Προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό.
    Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε λίγο απ' όλα τα κακά, ωστόσο οι γείτονες Ιταλοί μας πήραν άλλη μια πρωτιά. Η παρουσία της Μαφίας, αυξάνει τα ποσοστά της φοροδιαφυγής και υπολογίζεται ότι το ιταλικό κράτος χάνει περίπου 192 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, λόγω της φοροδιαφυγής.
    Η Λετονία έχει το υψηλότερο ποσοστό κρατουμένων στην ΕΕ, με 305 ανά 100.000 πολίτες. Πάντως παρά το ρεκόρ, έχει κάτω από τα μισά αν τη συγκρίνουμε με τις ΗΠΑ (716 ανά 100.000)
    Πρώτη σε αυτοκτονίες αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι η Λιθουανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερα από αυτό της Ελλάδας
    Παραδόξως το Λουξεμβούργο ξοδεύει τα λιγότερα χρήματα στην ΕΕ για την Παιδεία. Το 2007 ξόδευε μόλις το 3.15% του προϋπολογισμού της για την δημόσια παιδεία.
    Σε μια λίστα 189 χωρών σχετικά με την ευκολία του να ανοίξεις μια επιχείρηση, η Μάλτα βρίσκεται στην 161η θέση. Βρίσκεται κάτω από χώρες με σταθερά προβλήματα γραφειοκρατίας όπως η Κίνα και η Ισπανία.
    Σε μια χώρα που κυριαρχεί η κουλτούρα της χρήσης ποδηλάτων για τις μετακινήσεις, ίσως εξηγείται και η θλιβερή αυτή πρωτιά. Δυστυχώς οι πιθανότητες να εμπλακεί ένας ποδηλάτης σε δυστύχημα, είναι υψηλότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.
    Όπως φαίνεται είναι πιο απίθανο να βρεις γιατρό στην Πολωνία, από το να προφέρεις σωστά το όνομά του. Καλά. Λέμε τώρα.
    Η Πορτογαλία έχει μόλις 7,9 γεννήσεις ανά 1000 κατοίκους. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιρλανδία έχει σχεδόν διπλάσιο.
    Η Ρουμανία έχει μόλις 3.8 κινηματογράφους ανά 1.000.000 κατοίκους. Σκεφτείτε τι ουρές θα δημιουργούνται όταν βγαίνει καμιά καλή ταινία. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η Τσεχία με 49,2 σινεμά, ανά 1.000.000 κατοίκους.
    Τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών σε εκλογικές αναμετρήσεις είναι απίστευτα χαμηλά. Ψηφίζει περίπου το 13,05% του πληθυσμού, όταν στο Βέλγιο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 89,64%.
    Μια καθόλου τιμητική πρωτιά για τη Σλοβενία, που κατέχει την πρώτη θέση στους θανάτους από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
    Το 23,5% των μαθητών στη χώρα δεν τελειώνει τη βασική εκπαίδευση. Το ποσοστό δίνει στους Ισπανούς μια θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ.
    Είτε οι Σουηδοί αρρωσταίνουν λιγότερο, είτε στα νοσοκομεία προτιμούν τους ασθενείς με τα Sleeping bags τους. Ελάτε εδώ να μάθετε μπαλίτσα στους άρχοντες των ράντσων.
    Πρώτοι στη χρήση κοκαΐνης είναι οι Βρετανοί σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατούν τα σκήπτρα επίσης στη χρήση μεθαμφεταμίνης, έκσταση και LSD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου