Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

1.Παραιτήθηκε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας1.Παραιτήθηκε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας
    Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Άνα Μάτο ανακοίνωσε χθες, την παραίτησή της καθώς το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκλονίζεται από κατηγορίες για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς.
    Νωρίτερα, ένας ισπανός δικαστής ο οποίος ερευνά το εν λόγω σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, κατονόμασε 43 πρόσωπα σε βάρος των οποίων θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες.
    Ο δικαστής Πάμπλο Ρουθ ενέπλεξε στην έρευνά του το όνομα της Μάτο, όμως η παραιτηθείσα υπουργός δεν είναι μεταξύ των 43 προσώπων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες.
    Ο Ρουθ είπε πως η Μάτο "συμμετείχε με σκοπό το κέρδος" και πρόσθεσε πως ο πρώην σύζυγός της επωφελήθηκε από το δίκτυο διαφθοράς στο διάστημα που εκείνη ήταν στην κυβέρνηση.
    Αυτά τα 43 πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν δωροδοκία, ευνοιοκρατία, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή.
    Μεταξύ των 43 υπόπτων είναι ο επιχειρηματίας Φρανσίσκο Κορέα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν επικεφαλής του δικτύου διαφθοράς. Η επιχείρηση του Κορέα φέρεται ότι δώρισε χρήματα στο Λαϊκό Κόμμα με αντάλλαγμα κερδοφόρα συμβόλαια από τοπικές κυβερνήσεις που ελέγχονταν από το κόμμα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
    Τρεις πρώην ταμίες του Λαϊκού Κόμματος κατονομάσθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.
    Η Μάτο δήλωσε πως παραιτείται για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και στο Λαϊκό Κόμμα και επανέλαβε πως δεν έχουν απαγγελθεί ποινικές κατηγορίες εναντίον της.
    Ο Χεσούς Σεπούλβεδα, ο πρώην σύζυγος της Μάτο, φέρεται ότι έλαβε τουλάχιστον 50.000 ευρώ για ταξίδια και η οικογένεια φέρεται ότι έγινε αποδέκτης πολυτελών δώρων, ανάμεσα στα οποία πολυτελέστατα πάρτι γενεθλίων. Ο Σεπούλβεδα, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην ποινική διαδικασία, είναι πρώην δήμαρχος του Ποθουέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου