Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

1.Μαρίν Λεπέν: "Αν εκλεγώ πρόεδρος θα κάνω δημοψήφισμα για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ"    Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, η Μαρίν Λεπέν δεσμεύτηκε ότι, το 2017 , αν εκλεγεί στο προεδρικό αξίωμα , τότε πρωταρχικός της στόχος θα είναι να διοργανώσει δημοψήφισμα για την έξοδο των Παρισίων από την Ε.Ε.. Οι δηλώσεις της Λεπέν έρχονται ένα 24ωρο πριν το συνέδριο του κόμματός της, "Εθνικό Μέτωπο", στη Λυών
    Αν εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την εκλογή μου, θα οργανώσω δημοψήφισμα που θα καλεί τους Γάλλους πολίτες να ψηφίσουν για έξοδο της Γαλλίας από την Ένωση”, είπε η Λεπεν.
    Και, στην περίπτωση που οι οι Γάλοι πουν “ όχι” ; τη ρώτησε ο δημοσιογράφος της “Le Figaro”.
    Tότε θα αποχωρήσω από την γαλλική προεδρία”, δήλωσε η Λεπεν. “Αφού δεν θα μπορέσω να κάνω πράξη αυτά που θα έχω υποσχεθεί στο γαλλικό λαό, ένας είναι ο δρόμος: η αποχώρηση από το Ελιζέ”.
    Η Λεπέν δήλωσε επίσης: “Θέλω να πω στους Γάλλους ότι δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει εάν δεν ξαναγίνουμε “αφεντικά” στη ζωή μας. Οι Γάλλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι για έναν και μοναδικό λόγο διεκδικώ την εξουσία: γιατί θέλω να αλλάξω τα πράγματα”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου