Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

2. Εικόνες από αποστακτήρια του ...Far-West! Αντί ουίσκι...Βότκα "μάρκας" και κάμερα!2. Εικόνες από αποστακτήρια του ...Far-West! Αντί ουίσκι...Βότκα "μάρκας" και κάμερα!
    Στην αποκάλυψη παράνομου εργαστηρίου παρασκευής και εμφιάλωσης οινοπνευματώδους ποτού, που λειτουργούσε στην ευρύτερη περιοχή του Πεντάλοφου Θεσσαλονίκης, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
    Συνελήφθη για την υπόθεση 29χρονος "ομογενής", σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Πλαστογραφία, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, για Απομιμητικά προϊόντα και παράβαση Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων.
    Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 25-11-2014, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα σε αποθήκη που εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Πεντάλοφου, όπου διαπίστωσαν ότι ο συλληφθείς εγκατέστησε και λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης οινοπνευματώδους ποτού, έχοντας εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
    Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος άντρας, παρασκεύαζε, παράνομα, συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό, με την πρόσμιξη αλκοόλης και απιονισμένου νερού. Το διάλυμα εμφιάλωνε σε φιάλες καθ’ όλα όμοιες με αυτές εταιρείας τα προϊόντα της οποίας κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, όπου επικολλούσε πλαστές ετικέτες με την επωνυμία της.
    Επιπλέον προέκυψε ότι ο δράστης, διακινούσε το προϊόν του, διαθέτοντάς το στην αγορά της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Ελλάδας, με στόχο τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
    Κατά την έρευνα της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
170 εμφιαλωμένες φιάλες, γεμάτες με το μείγμα που παρασκευαζόταν στο εργαστήριο, μέρος των οποίων έφεραν πλαστές ετικέτες
2.350 λίτρα αλκοόλης
Αυτοτελής μηχανισμός εμφιάλωσης
Δεξαμενές αποθήκευσης αλκοόλης
63.000 πλαστές ετικέτες βότκας αναγνωρίσιμης εταιρείας
Αλκοολόμετρο
Πλήθος βαλβίδων ελεγχόμενης ροής του υγρού διαλύματος που τοποθετούνται στο στόμιο της φιάλης
Πλήθος πωμάτων για τη σφράγιση των φιαλών
2 κολλητικές ταινίες με μηχανισμό
1.200 κενές γυάλινες φιάλες
61 πλαστικά δοχεία με απιονισμένο νερό, που χρησιμοποιούταν για την πρόσμιξη
129 χαρτοκιβώτια με το λογότυπο συγκεκριμένης εταιρείας βότκας
2 αντλίες
Πλαστή σφραγίδα κάβας ποτών τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.
    Επιπρόσθετα, στον εξωτερικό χώρο της αποθήκης, βρέθηκε τοποθετημένη κάμερα καταγραφής, η οποία και κατασχέθηκε.
    Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες από τις δεξαμενές αλκοόλης και τις φιάλες βότκας, προκειμένου τα δείγματα να αποσταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία και να διευκρινιστεί αν το συγκεκριμένο διάλυμα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
    Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για προσδιορισμό διαφυγόντων δασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου