Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

8.Γεωργιάδης: Βοηθάει η Γερμανία στον τομέα της υγείας

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Γεωργιάδης: Βοηθάει η Γερμανία στον τομέα της υγείας
Τελικά, τα κατάφερε! Κατάφερε να επιβεβαιώσει την θρυλούμενη ΒΛΑΚΕΙΑ του, και μάλιστα πανηγυρικά.
Καποιος πρέπει να του θυμίσει κάποιες παροιμίες, όπως π.χ. ‘’ΣΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ’’.
Η παρουσία του και μόνο στην…κυβέρνηση, αποτελεί ‘’μπούσουλα ψήφου’’.
    Ο υπουργός υγείας ανέφερε ότι με τη βοήθεια της Γερμανίας καταφέραμε να σχεδιάσουμε όλο το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα:
    Καλύτερες υπηρεσίες Υγείας, με χαμηλότερο κόστος, είναι ο στόχος της μεταρρύθμισης που συντελείται στη χώρα μας. Τίιιιιιιιιιιι ??????? Διάβασα καλά ??????????
    Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Hermann Gröhe, στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο, μεταδίδει το iatronet.gr
    Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι με τη βοήθεια της Γερμανίας καταφέραμε να σχεδιάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα:
"Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού λαού.     Αυτό δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της Υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα".
    Από την πλευρά του, ο κ. Gröhe τόνισε ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας πρέπει και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας:
"Είμαι εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
    Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές τις αλλαγές στην καθημερινότητά τους.
Συνεργασία
    Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει.
    Υποστηρίζουμε, επίσης, την προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
    Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι φορείς των υπηρεσιών υγείας - τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι - μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο να φέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στον πολίτη.
Η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας είναι – κατά την άποψή μας - το πιο σημαντικό από όλα όσα κάνουμε".
Μήπως κατάλαβε κανένας για ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ μιλάνε ??
Ατζέντα
    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνει την ηλεκτρονική Υγεία (e-health), τη μετανάστευση και την επίπτωση του φαινομένου στα δημόσια συστήματα Υγείας.
    Θα συζητηθούν, επίσης, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα συστήματα Υγείας, ενώ ενδέχεται να γίνει αναφορά στο MERS και στην κρίση που προέκυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου