Σάββατο 26 Απριλίου 2014

6.Μεγάλη απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6.Μεγάλη απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου
http://news247.gr
    Κομπίνα με πωλήσεις οχημάτων μέσω διαδικτύου είχαν στήσει επτά άτομα, τα οποία κατάφεραν να ξεγελάσουν 130 πολίτες, αποσπώντας πάνω από 250.000 ευρώ.
    Μετά από πολύμηνες έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών, η αστυνομία της Αλεξανδρούπολης ταυτοποίησε τα στοιχεία επτά μελών της σπείρας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις γυναίκες, 30, 33 και 60 ετών, όλοι ημεδαποί, οι οποίοι έχουν απασχολήσει επανειλημμένα και στο παρελθόν τις αρχές για απάτες.
    Όπως διαπιστώθηκε, η δράση τους άρχισε το 2010. Αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και τους παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τους να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.
    Μετά την κατάθεση των χρημάτων όμως, οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία, χωρίς να παραδώσουν το όχημα. Μέχρι στιγμής έχει ανακαλυφθεί ότι εξαπατήθηκαν 130 άτομα από όλη τη χώρα ενώ το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ.
    Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια που διατηρούν τα τρία εκ των επτά ατόμων της οργάνωσης, στην περιοχή της Τρίπολης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 1.100 ευρώ, δύο άδειες κυκλοφορίας, πέντε παραστατικά καταθέσεων χρημάτων και τρία κινητά τηλέφωνα.
    Εις βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου