Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

11.Δεν ειναι “κρίση” . Ειναι ληστεία ιδιωτικής περιουσίας!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ.
    Ο Απρίλης σχεδόν έφυγε, πέρασαν και οι … «γιορτές», μόνο που τα «πάθη» των Ελλήνων συνεχίζονται , και αυξάνονται.
    Η χώρα, βγήκε στις αγορές, και εμείς από τα παράθυρα.
    Έχει φροντίσει γι αυτό η κυβέρνηση.
    Οι φανταχτερές δηλώσεις από τους πολιτικούς, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εφιαλτική πραγματικότητα που ζει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.
    Η χώρα, ξεπουλιέται καθημερινά, και μαζί με το ξεπούλημα της, ξεπουλιέται και ο κόπος, το αίμα, των Ελλήνων.
    Άλλη μια είδηση, μαύρο μαντάτο, που τα «μεγάλα» κανάλια ΔΕΝ την προβάλλουν..
«Οι Έλληνες σκοτώνουν τα σπίτια τους για 270 ευρώ το τετραγωνικό (για παράδειγμα στις Συκιές και τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης) ή με 300 ευρώ/τ.μ. (στην Καλαμάτα).
    Μιλάμε για βιβλική καταστροφή στα ακίνητα που μετατρέπει μια χώρα φιλέτο της Ευρώπης σε Ελντοράντο για πλούσιους τυχοδιώκτες που μπορούν να αγοράσουν τα σπίτια των Ελλήνων σε εξευτελιστικές τιμές εξαιτίας των χαρατσιών πάσης φύσεως και κυρίως του χαρατσιού του Βενιζέλου της ΕΛΙΑΣ. Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης εκδίκησης στις κάλπες που θα κάνει δημοσκόπους και μηντιάρχες-παπαγαλάκια να κρύβονται…
    Το ρεπορτάζ του Βασίλη Σ. Κανέλλη στην Ημερησία είναι αποκαλυπτικό της κόλασης που έρχεται στα ακίνητα.
    Σε εξευτελιστικές τιμές πωλούνται πλέον παλαιά ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Αλλά και τα νεόδμητα σπίτια έχουν βγει στο σφυρί και διατίθενται ακόμη και πάνω από 50% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.
    Ωστόσο, εκεί που υπάρχουν πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες είναι στα διαμερίσματα των 30 ετών και πάνω τα οποία με ορισμένες εργασίες ανακατασκευής μπορούν να μετατραπούν σε «παλατάκια».
    Κατοικίες που πωλούνται ακόμη και με 270 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (για παράδειγμα στις Συκιές και τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης) ή με 300 ευρώ/τ.μ. (στην Καλαμάτα) θεωρούνται ευκαιρίες. Διότι για σπίτι 100 τ.μ. Μπορούν να διατεθούν κάτω από 30 χιλιάδες ευρώ ενώ με ένα ποσό της τάξης των 10-20 χιλιάδων ευρώ μπορούν να ανακαινιστούν.
    Άλλωστε, αν κάποιος ψάξει τις αγγελίες που βγαίνουν τους τελευταίους μήνες θα βρει γκαρσονιέρες και δυάρια στο κέντρο της Αθήνας τα οποία πωλούνται με 5.000 – 8.000 ευρώ, δηλαδή σε τιμές κάτω κι από 200 ευρώ/τ.μ…..»

    Το άρθρο λέει κι άλλα, έχει και πίνακα με τιμές ακινήτων, αλλά πιστεύω ότι το απόσπασμα που έβαλα «καλύπτει» πολλούς.
    Όπως και το παρακάτω σχόλιο:
    «Και μόνο για αυτό που έγινε και κοροϊδέψανε χιλιάδες κόσμο με εύκολα δάνεια και υποσχέσεις, θα έπρεπε να ζητήσουν με αξιοπρέπεια συγνώμη και να αποσυρθούν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ που παίζουν πολιτική αυτή τη στιγμή !!!! Κανένας δεν μπορεί αν δεν το ζει να νοιώσει τον πόνο της απώλειας του σπιτιού που ονειρεύτηκε χρόνια και δούλεψε για αυτό, πληρώνοντας ένσημα χωρίς αντίκρισμα. Το οδυνηρό της υπόθεσης είναι, ότι πολλοί από τους πρωταγωνιστές της άθλιας αυτής σκευωρίας, βρίσκονται ακόμα στο πολιτικό προσκήνιο και διεκδικούν με τσαμπουκά συνέχεια. Μάλιστα αν τολμήσεις να “σχολιάσεις” την διαδρομή τους θα βρεθείς μπλεγμένος 100%. Ήθελα να ήξερα τι περιμένουν από μια χώρα που πτωχεύσαν τόσο πολύ (περίπου το 65%), να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές με ΛΟΓΙΚΗ, με ΣΥΝΕΣΗ, με ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, με τι ;;;;;;;;;;;;;;;;
    Δυστυχώς θα ψηφίσουν οι περισσότεροι μόνο με οργή και θυμό και απλά θα το εκμεταλλευτούν οι “άλλοι”. Γιατί στην Ελλάδα στο πολιτικό προσκήνιο υπάρχουν τα τελευταία χρόνια οι “υπαίτιοι” και οι “άλλοι”. Στα δύσκολα οι “υπαίτιοι” πάνε στους “άλλους”.»

    Και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, δεν είναι μόνο στα ακίνητα.
    Η απόγνωση έχει οδηγήσει πολύ κόσμο να δίνει
όσο - όσο από εναπομείναντα χρυσαφικά, μέχρι και αίμα, και νεφρά.
    Το σχέδιο των αφεντικών της κυβέρνησης
ΠΕΤΥΧΕ.
    Σε λίγο ο Έλληνας
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.
    Αμφιβάλει κανείς γι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου