Σάββατο 26 Απριλίου 2014

11.Διοικητής στον Έβρο ανέλαβε να πληρώσει το εισιτήριο στρατιώτη για να πάει σπίτι του

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Διοικητής στον Έβρο ανέλαβε να πληρώσει το εισιτήριο στρατιώτη για να πάει σπίτι του
Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος Διοικητής ή Αξιωματικός Μονάδος είναι. Πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχουμε από ανάλογες εμπειρίες. Π.Χ., με πρωτοβουλία Υποδιοικητή, οι Αξιωματικοί της Μονάδος έφτιαξαν τα εντελώς κατεστραμένα εντελώς δόντια άπορου στρατιώτη, κτλ κτλ κτλ.
    Ένα μπράβο το αξίζει ο διοικητής στρατοπέδου στον Έβρο. Ανέλαβε να καλύψει το εισιτήριο στρατιώτη για να πάει σπίτι του με άδεια το Πάσχα. Κι έσωσε τα προσχήματα από τον παραλογισμό του ΓΕΣ που έστειλε τον στρατιώτη από το ΚΕΝ Σπάρτης να ταξιδεύει επί 15 ώρες για να διαπιστώσει μόλις έφθασε στην μονάδα του ότι …έχει άδεια.
    Πως έχει η κατάσταση περιγράφει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων:
    Λίγο πριν το Πάσχα, η είδηση που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μας χαροποίησε ιδιαίτερα αφού όχι μόνο ικανοποίησε το δίκαιο αίτημα μιας πάμφτωχης λαϊκής οικογένειας που αδυνατούσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο της επιστροφής του αδειούχου στρατιώτη της που υπηρετούσε στον Έβρο, αλλά αποτελεί ένα επιπλέον παράδειγμα του πως μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων.
    Η εν λόγω οικογένεια γνωστοποίησε την τραγική της οικονομική κατάσταση τόσο στο Φρουραρχείο του τόπου καταγωγής του στρατιώτη, αλλά και στη διοίκηση της μονάδας, με τηλεφωνική επικοινωνία.
    Τελικά, ο διοικητής της μονάδας, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις τραγικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων στους στρατιώτες αλλά και στο σύνολο των υφισταμένων του, ανέλαβε να καλύψει το οικονομικό κόστος της έκδοσης του εισιτηρίου επιστροφής από την άδεια του στρατιώτη που αδυνατούσε να γυρίσει πίσω”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου