Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ιταλική μαφία: «Deal» με τους Τουρκοκύπριους έκανε η ΕΝΙ!



Ιταλική μαφία: «Deal» με τους Τουρκοκύπριους έκανε η ΕΝΙ!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
http://www.pronews.gr/ 
    Σε μια πρωτοφανή κίνηση για την οποία αξίζει παραδειγματικά να τιμωρηθεί προχώρησε η ιταλική ΕΝΙ και πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της συναντήθηκε στην έδρα της εταιρείας με τον τουρκοκύπριο  ψευδοϋπουργό εξωτερικών Κουτρέτ Όζερσαϊ κατόπιν υποδείξεως της Άγκυρας!
    Όπως αναφέρουν σχετικές πηγές από την Κύπρο οι Ιταλοί απευθύνθηκαν αρχικά στην Άγκυρα και αυτή τους παρέπεμψε στο «αρμόδιο και υπεύθυνο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»!
    Κατόπιν αυτού οι Ιταλοί συνάντησαν στην Ρώμη τον ψευδοϋπουργό εξωτερικών με τον οποίο ξεκίνησαν επαφές στην «πλάτη» της Λευκωσίας για να πάρουν την άδεια τους να συνεχιστεί η γεώτρηση!
    Όλα αυτά ενώ η Λευκωσία της έδωσε την άδεια που κέρδισε σε διαγωνισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αναχώρηση του κ. Όζερσαϊ για την Ιταλία διαμέσου της Τουρκίας, είχε κρατηθεί μυστική μέχρι την πραγματοποίηση της συνάντησης, τόσο στην τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και στην Τουρκία.
    Η τουρκική πλευρά αφήνει να εννοηθεί, ότι η επίσκεψη του κ. Όζερσαϊ στη Ρώμη «προέκυψε ύστερα από αίτημα της ιταλικής πλευράς». 
Η κατάσταση στην Κύπρο έχει ως εξής:
        Το γεωτρύπανο θα πρέπει να βρίσκεται στο Μαρόκο στις 8 Μαρτίου, για άλλη υποχρέωση της ΕΝΙ.  Παράλληλα το οικονομικό κόστος για την ιταλική εταιρεία, από την καθήλωση του Saipem 12000, ανέρχεται στα 300.000 ευρώ ημερησίως.
    Όσο βρίσκεται καθηλωμένο στην κυπριακή ΑΟΖ είναι περικυκλωμένο από τα τουρκικά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου