Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, όντας σε διαρκή καλλιτεχνική, πολιτιστική και ψυχαγωγική επαγρύπνηση, φροντίζει και αυτή την εβδομάδα να γεμίσει τις μέρες σου με πολυποίκιλα event και εκδηλώσεις
όπως πάρτι, αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και φυσικά ενδιαφέρουσες ταινίες (ΝΑΙ! Όπως καταλαβαίνεις το όνειρο του εγκλεισμού στο υπόγειο του σπιτιού σου, μετά το πέρας τον ξέφρενων Αποκριών καταρρέει συθέμελα, χάρη σε εμένα και στην συνεχώς ανανεωμένη ατζέντα μου! Μην βιάζεσαι με ευχαριστείς αργότερα!). Επομένως, μπορεί να έφυγαν οι χαλβάδες (Καλά αυτοί δεν φεύγουν ποτέ!), οι χαρταετοί, οι λαγάνες και γενικά οι λόγοι εορτασμού (Κοινωνικό μήνυμα: Όταν σου έρχονται τρεις λόγοι εορτασμού για τις Απόκριες και οι δύο είναι φαγητό, κάτι δεν πάει καλά!), αλλά δεν έφυγε ΠΟΤΕ η εορταστική διάθεση αυτής της πόλης! Στην Θεσσαλονίκη είναι κάθε μέρα γιορτή! (Μόνο εγώ με την τελευταία γλυκανάλατη έκφραση μου με σκέφτηκα να τρέχω ανέμελος στο μικρό σπίτι στο λιβάδι, διαφημίζοντας φρέσκο προβατίσιο γάλα; ΟΚ... μάλλον μόνο εγώ!). Καλά να περάσετε λοιπόν!:
1. Ταινία «Το κόκκινο σπουργίτι»:
Η ταινία (διάρκειας 140 λεπτών) είναι ένα θρίλερ μυστηρίου με πολιτικές προεκτάσεις. Η Ντομίνικα Εγκόροβα είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Επίσης, είναι μία πρίμα μπαλαρίνα, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία, ωστόσο της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της και έτσι, η Ντομίνικα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα τρομερά αβέβαιο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που την οδηγεί να πέσει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει την επίπονη και διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, γίνεται το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία. Η Ντομίνικα, πλέον, θα πρέπει να αποφασίσει σε ποια πλευρά ανήκει, αντιμετωπίζοντας τους θανάσιμους κινδύνους, που κρύβει η κάθε της επιλογή.
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στη 1 Μαρτίου 2018.
2. Ταινία «Μαζί τα φάγαμε»:
Η ταινία (διάρκειας 101 λεπτών) είναι μία σατυρική κωμωδία ελληνικής παραγωγής. Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος. Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της, αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη, αφού τα οικονομικά της οικογενείας της πάνε από το κακό στο χειρότερο. Μία μέρα όμως όλα θα αλλάξουν, όταν η Γκέλλυ θα έρθει σε επαφή με προϊστάμενους του άντρα της, οι οποίοι θα την πείσουν να υποδείξει στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η συζυγική αυτή σχέση ουσιαστικά, μέσα από ένα πολύ κωμικό τρόπο, καταφέρνει να στηλιτεύει την ελληνική νοοτροπία, που μας οδήγησε ως έθνος στην οικονομική καταστροφή.
Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 22 Φεβρουαρίου 2018.
3. Ταινία «Μαζί ή τίποτα»:
Η ταινία (διάρκειας 106 λεπτών) είναι ένα δράμα με έντονα στοιχεία θρίλερ και μυστηρίου. Η ζωή της Κάτια καταρρέει ολοκληρωτικά, όταν ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της, Νούρι και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η Κάτια καταφέρνει να αντέξει το σοκ και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όμως, η αναζήτηση των ενόχων αναζωπυρώνει το πένθος της Κάτια και κρατά ανοιχτές τις πληγές της. Ο Ντανίλο, δικηγόρος και καλύτερος φίλος του Νούρι, εκπροσωπεί την Κάτια στη μετέπειτα δίκη ενάντια σε δύο υπόπτους: ένα νεαρό ζευγάρι που κινούνταν σε νεοναζί κύκλους. Όταν το δικαστήριο φαίνεται να της γυρνά την πλάτη η Κάτια καταλαβαίνει, ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση ολοκληρωτικά στα χέρια της.
Η πρεμιέρα της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2018.
4. Παράσταση «Οργισμένα νιάτα» στο θέατρο Αυλαία:
Η Παράσταση αυτή είναι ένα έργο, που εκτυλίσσεται σε τρείς διαδοχικές Κυριακές. Βλέπουμε λοιπόν, μέσα από το χαρούμενο πρόσχημα της ξέγνοιαστης Κυριακής να ξεδιπλώνονται μπροστά μας έννοιες όπως η μελαγχολία, η υπαρξιακή αναζήτηση, το ατέρμονο στην αναζήτηση της τελειότητας και το φως του ήλιου, που σιγά σιγά δύει μέσα από τα παραθυρόφυλλα και παραχωρεί την θέση του στην τόσο θελκτική και σκοτεινή ανυπαρξία, η οποία φτάνει να σε εξαντλεί εντελώς.
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: από 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15 ευρώ και μειωμένο 13 ευρώ, Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου, Gooddeals και στη viva. Πληροφορίες κρατήσεις: 2310237700, 6932040527).
5. Παράσταση «Σχεδόν Σαράντα» στο θέατρο Αθήναιον:
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει και πάλι στην πόλη μας, την Θεσσαλονίκη, με μία παράσταση, η οποία αναδρομικά παρουσιάζει και αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα από τα παιδικά χρόνια μέχρι και την σημαντική ηλικία των σαράντα. Πρόκειται για μία παράσταση 120 λεπτών (με διάλειμμα) από την οποία φυσικά και δεν θα λείπει το αστείρευτο χιούμορ και η γρήγορη ατάκα και υπόσχεται να μην αφήσει ανικανοποίητο κανέναν λάτρη του είδους του stand-up comedy.
(Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35, Τηλέφωνο: 2310 832060, Μέρες: Παρασκευή: 21:30 Σάββατο: 21:30 Κυριακή: 20:00, Εισιτήρια: από 10 έως 8 ευρώ, Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Αθήναιον τις ημέρες των παραστάσεων).
6. Παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Βασιλικό θέατρο:
Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του, το αριστουργηματικό και κλασικό πια έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» καταφέρνει μέσω της καλλιτεχνικής αισθητικής και του πρωτοποριακού δυναμισμού του, να φωτίσει αρκετά σκοτεινά σημεία αλλά και αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Απόλυτα επίκαιρο το θεατρικό έργο του Μπέκετ, καταφέρνει ακόμα και σήμερα να περάσει πολύ ισχυρά μηνύματα.
(Διεύθυνση: Βασιλικό θέατρο, Μέρες: Κυριακή (19:00) Τετάρτη (18:00) Πέμπτη (21:00) Παρασκευή (21:00) Σάββατο (21:00), Προπώληση Εισιτήρια: Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου).
7. GOOD VYBZ at Uberdooze:
Το Uberdooze πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, για ακόμα μία Τετάρτη θα πραγματοποιήσει το πάρτι GOOD VYBZ, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και RnB ήχους, προσκαλώντας φυσικά τους Θεσσαλονικείς σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι πρωίας, γεμάτο χορό και απίστευτο κέφι.
(Διεύθυνση: Δαναΐδων και Σφέτσιου, 546 26 Θεσσαλονίκη).
8. OCEAN WISDOM στο Block 33:
Ο Βρετανός MC της High Focus, Ocean Wisdom έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, προκειμένου να μας χαρίσει ένα απίστευτο live γεμάτο ενέργεια και φυσικά μουσική. Ο Ocean Wisdom έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, λίγο πριν κυκλοφορήσει την νέα του δισκογραφική δουλειά και έχοντας ήδη στις αποσκευές του ένα από τα καλύτερα album του 2016.
(Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 33, Τηλέφωνο: 2310 533533, Μέρα: 2 Μαρτίου 2018, Ώρα: 20:00, Εισιτήρια: 15€, Εισιτήρια υπάρχουν διαθέσιμα πανελλαδικά σε όλα τα καταστήματα Public και ηλεκτρονικά από το δίκτυο του Public και Ticket Services + hard tickets στα καταστήματα Underground (Αγίας Σοφίας, Ναυαρίνου).
9. H Ματούλα Ζαμάνη στο Block 33:
Η Ματούλα Ζαμάνη επιστρέφει στην πόλη, που την έχει αγαπήσει, προκειμένου να προσφέρει ένα αξέχαστο «ταξίδι» μουσικής, αναμνήσεων και συναισθημάτων. Η σπουδαία αυτή φωνή έρχεται λοιπόν, στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να παρουσιάσει την νέα της δισκογραφική δουλειά, η οποία είναι γεμάτη με χρώματα του ουρανού.
(Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 33, Τηλέφωνο: 2310 533533, Μέρα: 3 Μαρτίου 2018, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 11€ και 13€, Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Media Markt, Seven Spots, Σάρωθρον).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου