Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η τραγωδία του Μπάρακ Ομπάμα: Γιατί ο Πούτιν κάνει πλάκα και γελά με τους Αμερικανούς;



Η τραγωδία του Μπάρακ Ομπάμα: Γιατί ο Πούτιν κάνει πλάκα και γελά με τους Αμερικανούς;
Του Δημήτρη Γ. Απόκη*
    Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν δεί το φως της δημοσιότητας, μια σειρά από πληροφορίες που δείχνουν την τραγική κατάσταση, στην οποία είχε οδηγήσει, τις υπηρεσίες έρευνας και εφαρμογής του νόμου, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.
    Όπως, σε καθημερινή βάση, ανακαλύπτουν πλέον οι Αμερικανού, αλλά και ο υπόλοιπος πλανήτης, ο κ. Ομπάμα και η κυβέρνησή του, είχαν μετατρέψει τις υπηρεσίες αυτές και ειδικά το παραδοσιακό καμάρι των ΗΠΑ, που ακούει στο όνομα FBI, σε όργανο έρευνας και δίωξης πολιτικών αντιπάλων.
    Ειδικά κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του κ. Ομπάμα, η πρακτική αυτή είχε πάρει τη μορφή μια προβληματικής πρακτικής που άγγιζε τα όρια της παραβίασης πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατίας.
    Μόλις πριν λίγες ημέρες, μαζί με την αμερικανική κοινωνία, γίναμε όλοι μάρτυρες, αποκαλύψεων, ότι ως πρόεδρος ο χαρισματικός Μπαράκ Ομπάμα, είχε δώσει εντολή να μαθαίνει τα πάντα γύρω από την αμφιβόλου νομιμότητας, μυστική παρακολούθηση, από το FBI, στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας, του σημερινού Προέδου, Ντόναλντ Τράμπ, αν και δημόσια είχε διαβεβαιώσει για το αντίθετο. Η πρακτική αυτή συνεχίστηκε ακόμα και μετά την νίκη του κ. Τράμπ στις προεδρικές εκλογές, κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης της προεδρίας.
    Όπως επίσης αποκαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Ομπάμα, είχε ανδρωθεί μέσα στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), μια φανατική κουλτούρα υποστήριξης των Δημοκρατικών, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο, αποστολή της υπηρεσίας.
    Μέχρι πρίν λίγες ώρες, όλοι πίστευαν ότι όλη αυτή η τραγωδία είχε περιορισθεί, στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και δεν είχε επηρεάσει την επίδοση του FBI, στην παρακολούθηση, εντοπισμό, και δίωξη, της εγκληματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.
    Η τραγωδία στο σχολείο της πόλης Πάρκλάντ, στη Φλόριντα, όπου χάθηκαν 17 ζωές, ήρθε να καταρρίψει με τον ποιό εξοργιστικό τρόπο, αυτή την πλάνη.
    Όπως έγινε γνωστό, το FBI, είχε γίνει αποδέκτης όχι μόνο της πρόθεσης του δράστη να προβεί σε αυτή την αποτρόπαιη εγκληματική πράξη, αλλά και της ταυτότητας του, αφού είχε αφήσει μήνυμα στο You Tube,  με το όνομά του, για το οποίο ενημερώθηκε η υπηρεσία, από επώνυμο πληροφοριοδότη.
    Όπως το ίδιο το FBI, παραδέχθηκε απέτυχε παταγωδώς να επιτελέσει την αποστολή του, δηλαδή, να εντοπίσει, και να συλλάβει τον επίδοξο δολοφόνο, πριν προχωρήσει στην δολοφονική του ενέργεια.
    Αλλά ακόμη και στο θέμα της προστασίας των δημοκρατικων θεσμών, της πολτικής διαδικασίας και του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, που και αυτά εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του FBI, η υπηρεσία απέτυχε παταγωδώς.
    Όπως αποδείχτηκε από την απαγγελία κατηγοριών πρός Ρώσους πολίτες και ρωσικές εταιρίες, από τον Ειδικό Εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, που διεξάγει την έρευνα για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας, και τη συνεργασία της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Τράμπ με τη Ρωσία, στις προεδρικές εκλογές του
2016, παρακολουθώντας το δέντρο, για λόγους πολιτικού συμφέροντος, έχασε το δάσος.
    Το κατηγορητήριο, μιλάει για εκστρατεία, που ξεκίνησε το
2014, από τους Ρώσους, και εξελίχθηκε μέχρι και μετά τη νίκη του κ. Τράμπ, και στην ουσία είχε στόχο, την αποδυνάμωση όλων των υποψηφίων, αλλά και το να πληγεί το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ στο σύνολό του.
    Και τι έκανε το FΒΙ του κ. Ομπάμα; Αφιέρωσε όλο τον ενθουσιασμό του στην παρακολούθηση της εκστρατείας και του επιτελείου του Τράμπ.
    Όπως μάλιστα σαφώς είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κανένας Αμερικανός δεν συμμετείχε οικειοθελώς, ούτε γνώριζε ότι αυτό το σχέδιο βρίσκονταν σε εξέλιξη και καμμία ψήφος δεν διαβρώθηκε.
    Ακόμα και μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές η κουλτούρα Ομπάμα στο FBI, ζεί και βασιλεύει, κυνηγώντας ακόμη τον Αμερικανό Πρόεδρο και το επιτελείο του.
    Δηλητηριάζει, αυτό το κυνήγι, το πολιτικό σύστημα και την πολτική διαδικασία των ΗΠΑ. Μπλοκάρει την οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία. Και πάνω από όλα κάνει τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να γελάει από ικανοποίηση για το χάλι της Αμερικής και την επιτυχία του σχέδιού του. Αυτό που δεν πέτυχε το σχέδιο της Ρωσίας, το έχει καταφέρει το FBI και η κούλτούρα Ομπάμα, που ακόμα και σήμερα το διακατέχει.
    Δεν έχει άδικο λοιπόν, ο Πρόεδρος Τράμπ, όταν σε μήνυμά του στο Twitter, αναφέρει,
   
Εάν ήταν ο στόχος της Ρωσίας να δημιουργήσει διχόνοια, διάλυση, και χάος, μέσα στις ΗΠΑ τότε, με όλες τις ακροάσεις των Επιτροπών, τις έρευνες, και το μίσος μεταξύ των Κομμάτων, έχει πετύχει πέρα και από τα πιο τρελά όνειρά της. Γελάει μέχρι και ο κ…ς τους στη  Μόσχα. Σκέψου έξυπνα Αμερική”, έγραψε ο Πρόεδρος.
Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University και Μέλος του The International Institute of Strategic Studies. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου