Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Η Νοβάρτις, το πάρτι και η πάρτη



Η Νοβάρτις, το πάρτι και η πάρτη
    Κι’ εκεί που σκάγαμε από ανεμελιά και ευτυχία, εκεί που είχαμε λύσει όλα τα προβλήματά μας, εκεί που είχαμε πιστέψει ότι η πολιτική ηγεσία μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση οδηγούν το Έθνος μας στα μεγάλα του πεπρωμένα, εκεί που οι διάφορες Λαγκάρντ, Θεσμοί, Μέρκελ και Δρακουλέσκου, αποτελούσαν ανάμνηση παλιά κίτρινο γράμμα στο συρτάρι, εκει που ο κ. Γαβρόγλου ετοιμαζόταν να ιδρύσει 4-5 ακόμη Πανεπιστήμια νάχουμε να πορευόμαστε, ξαφνικά σκάει η μπόμπα. Μια φαρμακευτική εταιρία λέει, γερμανικών συμφερόντων λέει, είχε βάλει το χέρι 2 πρώην πρωθυπουργούς, 8 υπουργούς και ένα μάτσο λειτουργούς (τρομάρα τους) του Δημοσίου. Σκοπός της; Να πουλάει κάθε φάρμακό της, στους ντόπιους ιθαγενείς 10 ή και περισσότερες φορές πάνω από την τιμή, που το έδινε σε άλλες χώρες. Το πώς ακριβώς το έκανε δεν μπόρεσα να το καταλάβω απολύτως, διότι δεν έχω χρηματίσει απατεώνας. Προφανώς όμως, όπως γίνεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η εταιρία θα εξαγόραζε την σιωπή αλλά και το…σπρώξιμο των προϊόντων της, με την ανοχή ή την ενεργό συμμετοχή, των αρμοδίων.
    Η όλη ιστορία, λένε ότι, στήθηκε πάνω σε καταθέσεις «προστατευομένων» μαρτύρων, που θα πει ότι των μαρτύρων αυτών δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα, διότι κινδυνεύουν, να δεχθούν κανένα ρολό ταμειακής μηχανής στο άνω χείλος, όπως ο προπονητής του Ολυμπιακού στην Τούμπα.
    Αυτό ήταν. Τι ήταν όμως αυτό; Όλοι οι εμπλεκόμενοι, λαδωμένοι ή όχι ποντικοί, ξεσηκώθηκαν και μίλησαν για κουκουλοφόρους μάρτυρες, που είναι τηλεκατευθυνόμενοι και καταθέτουν κατά παραγγελία. Από κοντά και ο προστάτης των πτωχών και των αδυνάτων Ρουβίκωνας, που βγήκε να καταγγείλει την μέθοδο των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, παίρνοντας έτσι εμμέσως το μέρος των κατηγορουμένων, του κ. Γεωργιάδη π.χ.
    Και θα ήταν βέβαια πιστευτοί και θα άξιζαν της συμπαθείας μας, όλοι αυτοί οι οδυρόμενοι, αν είχαν τηρήσει την ίδια στάση και όταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκαναν και κάνουν παρέλαση στρατιές «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, χωρίς ουδείς να συγκινείται. Τώρα, μας έπιασε ο πόνος
    Και κάτι ακόμη και να τελειώνουμε, γιατί μας πήρε η μπόχα. Μόλις έσκασε μύτη το πάρτι που γινότανε με την
Νοβάρτις και η κονόμα που ακολουθούσε για πάρτη μας, το πρώτο πράγμα που κραύγασαν οι ενεχόμενοι, ήταν ότι η όλη υπόθεση βγήκε τώρα, για αντιπερισπασμό της κυβέρνησης στον αντίκτυπο που είχαν τα συλλαλητήρια, ξέρετε αυτά που συγκέντρωσαν κόσμο όσο 2 ΟΑΚΑ. Αυτό είναι το πρόβλημα ρε αρπάχτρες; Το πότε έρχεται στη δημοσιότητα ή αν τα αρπάξατε;
    Και η υπόθεση πήρε το δρόμο της και θα εξετασθεί από Εξεταστική Επιτροπή της βουλής. Να σας πω από τώρα το αποτέλεσμα; Δεν σας το λέω γιατί θα κατηγορηθώ ότι συμμετέχω σε στημένους αγώνες του στοιχήματος, αλλά το ξέρω…
    Και βέβαια άρχισαν οι μηνύσεις και οι ηρωικές εξάρσεις. Έτσι ένας κατηγορούμενος κραύγασε. «
Θέλω να δικαστώ από την τακτική δικαιοσύνη και όχι από επιτροπές της βουλής», ενώ γνωρίζει άριστα, όπως το ξέρουμε κι’ εμείς, ότι η βουλή δεν αφήνει εκτεθειμένα τα βλαστάρια της και ότι θα απορρίψει το αίτημα και ο ήρωας θα χάσει την ευκαιρία να γίνει…ήρωας, αλλά θα έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα να συνεχίσει να βρίζει τους πάντες.
    Μετά από όλα αυτά δεν ένοιωσα καμία, μα καμία έκπληξη, όταν διάβασα ότι η
Business Insider, κατατάσσει την Ελλάδα στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πιο διεφθαρμένων χωρών, με βαθμολογία - 48 και άριστα το 100. Αυτό προ Νοβάρτις. Τώρα, πιστεύω ότι θα έχουμε ανέβει πιο ψηλά στη βαθμολογία και μάλλον θα παίξουμε απ’ ευθείας στους ομίλους του…Τσάμπιονς Λιγκ της ρεμούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου