Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επιστρέφει τα χρήματα η Ράνια Αντωνοπούλου - Δηλώνει ότι παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού



Επιστρέφει τα χρήματα η Ράνια Αντωνοπούλου - Δηλώνει ότι παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού
    Τις διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων έχει ξεκινήσει η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου που δηλώνει ότι παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού, μετά την αποκάλυψη ότι λαμβάνει επίδομα ενοικίου.
    Στη δήλωσή της αναφέρει ότι δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλει τον ελληνικό λαό. «Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του» σημειώνει.
    Αναφέρει ακόμα ότι αντιλαμβάνεται πως κάθε παροχή ακόμα και νόμιμη εξοργίζει τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες αγωνιούν για την κατοικία τους, το εισόδημά τους, τα δάνειά τους.
     «Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου» υπογραμμίζει.
    Θέτει τον εαυτό της στη διάθεση του πρωθυπουργού που όπως αναφέρει πριν τρία χρόνια την πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό. «Αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω» λέει.
     «Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων» αναφέρει.
    Ζητεί από τους συμπολίτες της να την κρίνουν για το έργο της, «όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας. Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν ένα ηθικό ζήτημα της χώρας» τονίζει.
Τι λέει για την επιδότηση
    Σχετικά με το θέμα η κ. Αντωνοπούλου διευκρινίζει ότι:
     «Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.
    Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.
    Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.
    Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.
    Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου