Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Σάλος με το επίδομα ενοικίου στη Ράνια Αντωνοπούλου που δηλώνει κάτοικος... Νέας Υόρκης



Σάλος με το επίδομα ενοικίου στη Ράνια Αντωνοπούλου που δηλώνει κάτοικος... Νέας Υόρκης
    Σάλο έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση πληρώνει 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.
    Το θέμα έφερε στο φως δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος, που ανέφερε ότι η κ. Αντωνοπούλου-
η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ το μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου.    Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της εξωκοινοβουλευτικής υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου όπου η ίδια προΐσταται.
    Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη καθώς η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.
ΝΔ: Με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών
    Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή δημοσίευμα του Τύπου σύμφωνα με το οποίο το Κράτος πληρώνει ενοίκιο 12.000 ευρώ το χρόνο για το σπίτι της εξωκοινοβουλευτικής αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!
    Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.
    Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.
    Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.
    Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».
    Στο θέμα επανήλθε σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά" που αποκαλύπτει ότι τα τελευταία δυόµισι χρόνια, η κ. Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ελληνικό ∆ηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου για το διαµέρισµα στο οποίο διαµένει στο Κολωνάκι µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον Νοµό Αττικής.
    Η κ. Αντωνοπούλου, σημειώνει η εφημερίδα, έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το τρίτο Μνηµόνιο, το οποίο ψηφίστηκε παραµονή ∆εκαπενταύγουστου του
2015, και συγκεκριµένα ο νόµος 4336/2015 (Συνταξιοδοτικές διατάξεις Κύρωση του Σχεδίου Σύµβασης Οικονοµικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Σταθερότητας και ρυθµίσεις για την υλοποίηση της Συµφωνίας Χρηµατοδότησης).
Το «πόθεν έσχες» της
    Στο πόθεν έσχες της κυρίας Αντωνοπούλου δηλώθηκαν ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές συνολικής αποτίµησης περίπου
300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J.P Mor gan. Κι όλα αυτά χωρίς, να συνυπολογίζονται τα πλουσιότατα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου της, υπουργού Οικονοµίας, ∆ημήτρη Παπαδηµητρίου.
    Στο ίδιο πόθεν έσχες ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας, δήλωσε χαρτοφυλάκιο με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα
αξίας 2.725.881 δολαρίων. Την ίδια χρονιά ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε εισοδήματα 453.429 δολάρια.
    Το χαρτοφυλάκιο αυτό, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του το κατείχε το
2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί.
    Το ζευγάρι, διαθέτει διαμέρισμα 110 τμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300τμ με 180τμ βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950τμ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80τμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου