Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Παραιτήθηκε και ο υπ. Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου - Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός



Παραιτήθηκε και ο υπ. Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου - Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός
    Την παραίτησή του από υπουργός Οικονομίας υπέβαλε αργά τη νύχτα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει νωρίς σήμερα το πρωί.
    Κατά τις πληροφορίες, επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησε ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου (και κυρίως τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή), δεδομένου ότι προσανατολίζονται να επιστρέψουν στις ΗΠΑ όπου διέμεναν και εργάζονταν πριν υπουργοποιηθούν.
    Οι δύο άνδρες μίλησαν σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι κατανοεί την κατάσταση, ενώ ευχαρίστησε τον πρώην, πια, υπουργό για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο δύσκολο πεδίο των επενδύσεων.
    Ο κ. Παπαδημητρίου επέστρεψε από την Τρίπολη χθες το βράδυ, κι ενώ το πρωί χθες είχε ανοίξει την «αυλαία» του Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου.
Η ανακοίνωση του Μαξίμου
    Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
    «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ερχεται ο ανασχηματισμός
    Η παραίτησή του επιταχύνει πλέον τις «διορθωτικές κυβερνητικές αλλαγές» αν και, όπως εξελίχθηκε το θέμα, μένει να φανεί κατά πόσο ο ανασχηματισμός θα είναι «μικρός».
    Ο κ. Τσίπρας, έχοντας αποφασίσει από καιρό να κάνει αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, άφησε κενή τόσο τη θέση του Κώστα Ζουράρι (όταν παραιτήθηκε προ μηνός από υφυπουργός Παιδείας) όσο και της Ράνιας Αντωνοπούλου χθες, αναθέτοντας τα καθήκοντα της στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
    Η παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου σηματοδοτεί το τέλος της αναμονής. Εκτός υπουργικού σχήματος άλλωστε φέρεται να θέλει να μείνει και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για λόγους υγείας, καθώς μόλις χθες βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε λόγω υπερκόπωσης.
    Θεωρείται βέβαιο ότι θα αναφερθεί στην προσπάθεια της ΝΔ να «ισοφαρίσει» την υπόθεση Novartis με την παραίτηση Αντωνοπούλου μετά την αποκάλυψη της επιδότησης ενοικίου. Μία πρώτη γεύση δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο από το βήμα της Βουλής χθες, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αξιοποίησε τις εξελίξεις περί την κ. Αντωνοπούλου για να επιτεθεί στην κυβέρνηση.
     «Η κ. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο Δημόσιο τα 23.000 ευρώ από την επιδότηση ενοικίου, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκατ. ευρώ που πήρατε από τις τράπεζες;», ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε στη ΝΔ. Επικαλούμενος επίσης την παραίτηση της πρώην υπουργού κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει το ίδιο, παραιτούμενος από την αντιπροεδρία του κόμματός του, «μέχρι να καθαρίσει το όνομά σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου