Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, δεν σε αφήνει να κλειστείς στους τέσσερις τοίχους, ούτε αυτή την εβδομάδα, (Ακόμα να το πάρεις απόφαση, οι ατελείωτες μέρες εγκλεισμού ανήκουν στο παρελθόν!) καθώς φροντίζει ενεργά για την πολιτιστική και καλλιτεχνική ψυχαγωγία και κυρίως διαπαιδαγώγηση σου (γιατί καλά τα πρώτα τραπέζια στο Κασπερ, αλλά και καμιά παραστασούλα που και που να ανοίγουμε τους ορίζοντες μας δεν κάνει κακό! Κάπου εδώ λοιπόν, οι απανταχού μπαρόβιοι της Θεσσαλονίκης μπορείτε, είτε να αποχωρήσετε, είτε να μείνετε και να κουλτουριαριστείτε μαζί μου! Ναι πια φτιάχνω και λέξεις είμαι τόσο λόγιος!) Επομένως για να μην μακρηγορούμε, για ακόμα μια φορά το μότο της εβδομάς είναι βγείτε έξω από τα σπίτια σας, κάνει καλό!:
Ταινία «Κάθε μέρα μία άλλη μέρα»:
    Η ταινία (διάρκειας 95 λεπτών) είναι μία αισθηματική κομεντί. Το «Κάθε Μέρα Μία Άλλη Μέρα» αφηγείται την ιστορία της Ριάνον, ενός 16χρονου κοριτσιού που ερωτεύεται μια μυστηριώδη ύπαρξη με το όνομα «Α», η οποία κατοικεί σε διαφορετικό σώμα κάθε μέρα. Αισθανόμενοι μια ακατανίκητη έλξη, ο «Α» και η Ριάνον συνεργάζονται κάθε μέρα για να βρουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το τί θα τους φέρει η επόμενη μέρα. Όσο περισσότερο ερωτεύονται, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν τις δυσκολίες του να αγαπάς κάποιον που αλλάζει μορφή κάθε 24 ώρες. Η ρομαντική αυτή ιστορία έρχεται, ουσιαστικά να μας διδάξει, ότι ο έρωτας είναι κάτι ανώτερο από την απλή σαρκική και αισθητική έλξη, που δεν γνωρίζει από φυλετικούς περιορισμούς.
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 22 Φεβρουαρίου 2018.
Ταινία «TΑΝΤ, Το μυστικό του βασιλιά Μίδα»:  
    Η ταινία (διάρκειας 85 λεπτών) είναι ένα animation ισπανικής παραγωγής. Ο Τάντ, είναι ένας φιλότιμος άνθρωπος, που λατρεύει την αρχαιολογία και προσκαλείται από τη φίλη του, Σάρα, που είναι διάσημη αρχαιολόγος, στο Λας Βέγκας, όπου η Σάρα θα παρουσιάσει την τελευταία της ανακάλυψη. Η ανακάλυψη αυτή είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περίφημου περιδέραιου του μυθικού βασιλιά Μίδα. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από εκείνους που θέλουν να κλέψουν το περιδέραιο και να αποκτήσουν τις μοναδικές του δυνάμεις, ο Τάντ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να την σώσει.
Η ταινία θα ξεκινήσει να παίζεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Φεβρουαρίου 2018.
Ταινία «Αναχώρηση για Παρίσι 15:17»:
    Η ταινία (διάρκειας 94 λεπτών) είναι μία δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής. Στις 21 Αυγούστου του 2015, όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε έντρομος την είδηση, ότι μια τρομοκρατική επίθεση στο τραίνο Thalys, με προορισμό το Παρίσι, είχε αποτραπεί χάρη σε τρεις νεαρούς Αμερικάνους που εκείνη την περίοδο ταξίδευαν στην Ευρώπη. Μέσα από αυτή την απρόσμενη και τόσο επικίνδυνη δοκιμασία, η φιλία τους αποδείχτηκε το μεγαλύτερο όπλο, που τους βοήθησε να σώσουν τις ζωές παραπάνω από 500 ανθρώπων.
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 22 Φεβρουαρίου 2018.
Παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στο θέατρο Αθήναιον:
    Το 1915 συνέβη το απίστευτο και απάνθρωπο γεγονός της γενοκτονίας των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται με τρόπο απόλυτα ωμό, ρεαλιστικό και συναισθηματικά ευάλωτο τον διωγμό της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η εξιστόρηση ξεκινά από τα πρώτα ευτυχισμένα και ανέμελα χρόνια και καταλήγει στα χρόνια που βίωσαν έντονα τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Μέσα από το συνταρακτικό αυτό οδοιπορικό μιας αληθινής και ταλαιπωρημένης ζωής, η παράσταση καταφέρνει να δείξει ο κάποια πράγματα, όπως η προσφυγιά και η εξαθλίωση, δυστυχώς λειτουργούν σαν «πανδημίες», που πάντα ξεσπούν απροειδοποίητα.
(Διεύθυνση: θέατρο Αθήναιον, Μέρες: από 21 έως 25 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Προπώληση 12 ευρώ).
Παράσταση «Mamma Mia» στο Ράδιο Σίτυ:
    Το κλασσικότερο μιούζικαλ όλων των εποχών με την συνοδεία των διαχρονικών τραγουδιών των ABBA ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για λίγες παραστάσεις. To Mamma Mia μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στην Αθήνα έρχεται για ένα μήνα στην πόλη μας, δίνοντας στους θεσσαλονικείς την ευκαιρία να ταξιδέψουν μουσικά σε ένας μέρος που πάντα θα έχει καλοκαίρι και που πάντα θα κυριαρχεί ο έρωτας και η χαρά. Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι μέχρι την καλοκαιρινή Σκόπελο;
(Διεύθυνση: από 24 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου 2018, Εισιτήρια: Διακεκριμένη 30€ Πλατεία Α 25€ Πλατεία Β 25€ - 30€ Εξώστης 15€ - 25€ Θεωρεία 20€).
Παράσταση «Γυάλινος κόσμος» στο θέατρο Τ:
    Ο Γυάλινος κόσμος είναι το πιο αυτοβιογραφικό και ρεαλιστικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, όπου αντλεί γεγονότα αυτούσια από την προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια της παραμονής της οικογένειάς του, στο Σαιντ Λιούις. Στο πρόσωπο της δυναμικής αλλά κολλημένης στο παρελθόν Αμάντας, όπως και σ’ αυτό της εύθραυστης Λώρας, ο Τένεσι Ουίλιαμς αποτυπώνει χαρακτηριστικά τόσο της μητέρας του Εντουΐνας, όσο και της αδερφής του Ρόουζ, που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και το 1938 και υποβλήθηκε σε λοβοτομή.
(Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: Κυριακή (19:00) Παρασκευή (21:30) Σάββατο (21:30), Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ μειωμένο, 8€ ανέργων Ατέλειες: Κάθε Παρασκευή (κατά προτεραιότητα), Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333).
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στο PrincipalClub:
    Ο Λεωνίδας Μπαλάφας επιστρέφει στο Principal Club Theater και μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό live γεμάτο με αυθεντικές μελωδίες και λαϊκό ταμπεραμέντο. Στο live φυσικά θα παρουσιάσει, τόσο τραγούδια από τον νέο του δίσκο με τίτλο «Άνθρωπος μονάχος», όσο και παλαιότερες επιτυχίες του.
(Διεύθυνση: Εικοστής Έκτης Οκτωβρίου 15 (εργοστάσιο FIX), Τηλέφωνο: 2310428088, Μέρα: 23 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια προπωλούνται: 10€ Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο: 12€, Προπώληση: Ticket House, Stereodisc, Rover).
Ο Σπύρος Γραμμένος στο block 33:
    Ο Σπύρος Γραμμένος και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης από την Ελληνοφρένεια φοράνε τα καλά τους και φεύγουν από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα το Block 33. Μην χάσεις επομένως, αυτή την μία και μοναδική εμφάνιση, η οποία θα είναι φυσικά γεμάτη τραγούδι, χορό αλλά και επαναστατική σάτιρα.
(Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 33, Τηλέφωνο: 2310 533533, Μέρα: 24 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα: 22:30, Εισιτήρια: Ανέργων / φοιτητικό / προπώληση: 10€ Ταμείο: 12€ Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου