Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Πλήρης εξευτελισμός των Ενόπλων Δυνάμεων



Πλήρης εξευτελισμός των Ενόπλων Δυνάμεων
    Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ένας άνθρωπος που πρόσφερε στην πατρίδα του από πολύ κρίσιμες θέσεις για την εθνική άμυνα, παίρνει 1.450 ευρώ σύνταξη, με πάνω από 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και ανεξάρτητα αν είχε και ορισμένες από τις επικίνδυνες ειδικότητες.
    Το στοιχείο αυτό έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων δείχνοντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα, εν ενεργεία και συνταξιούχοι.
    «Η συμπεριφορά αυτή δεν αρμόζει στην Ελληνική Πολιτεία διότι με πρωτοφανή τρόπο επηρεάζει καθοριστικά ιδιαίτερα τις Ειδικότητες ή Εξειδικεύσεις που ο νόμος χαρακτηρίζει Επικίνδυνες. Για όλους αυτούς τίθεται πλέον θέμα αξιοπρεπούς επιβίωσης. Ως Επικίνδυνες ειδικότητες με νομική, ηθική και επιχειρησιακή διάσταση, χαρακτηρίζονται εκείνες των Ιπταμένων όλων των Κλάδων και κατηγοριών των Ε.Δ, των Αλεξιπτωτιστών, των υπηρετούντων στα Υποβρύχια, των Ο.Υ.Κ και γενικά όλου του Επιχειρησιακού Προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων», συμπληρώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολή Ικάρων.
    Με τις περικοπές, οι συνταξιούχοι συνάδελφοι αυτών των κατηγοριών, έχουν χάσει πάνω από το 70% των αποδοχών τους από το 2010 μέχρι σήμερα. Πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις Συνταγματικές, αλλά και σχετικές Νομικές προβλέψεις, οι συντάξιμες αποδοχές όλων των Λειτουργών του Δημοσίου πρέπει να είναι αναλογικά συνδεδεμένες με τις αντίστοιχες των εν ενεργεία συναδέλφων τους, όπως και με ότι έχουν καταβάλλει υπό μορφή ασφαλιστικών κρατήσεων και αναγνώρισης υπηρεσιών στο Κράτος. Αν υπάρχει εθνική ανάγκη για ‘’αναστολή καταβολής των ακέραιων συντάξεων’’, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, αυτή δεν μπορεί να είναι στοχευμένη για κανένα λόγο.
    Αυτά συμβαίνουν στις… τιμημένες Ένοπλες Δυνάμεις, στα χρόνια της κρίσης, όμως, κανείς δε σκύβει το κεφάλι από ντροπή. Άραγε ο… Καρανίκας πόσο μισθό παίρνει και πόσες υπερωρίες γράφει για να περνά καλά στο Μαξίμου;
    Αν ο κάθε Καρανίκας χτυπάει 2-3 χιλιάρικα το μήνα και ο κάθε υπουργός - βουλευτής που είναι και παντελώς άχρηστος παίρνει 7 χιλιάρικα και πάνω τότε πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης ντροπή όταν ακούει κάποιος για τις αποδοχές του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου