Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

11 δωρεάν πράγματα να κάνεις στο τελείωμα της εβδομάδας στην πόλη



ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
11 δωρεάν πράγματα να κάνεις στο τελείωμα της εβδομάδας στην πόλη
Από parallaxi -
    Από τζάμπα λουκουμάδες τραγανούς με μέλι μέχρι μία γιορτή με αληθινά φλαμίνγκο, flea market, ιστορικές διαδρομές, ξεναγήσεις αλλά και ιδιαίτερα φεστιβάλ. Δείτε όσα μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν στην Θεσσαλονίκη, στο τελείωμα αυτής της εβδομάδας.
Στην μεγάλη γιορτή με τους λουκουμάδες, το γιαούρτι και το μέλι
    Για 10η συνεχόμενη χρονιά η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την 10η Γιορτή Μελιού 2017. Φέτος επίσημος προσκεκλημένος θα είναι “Ο Καραγκιόζης Μελισσοκόμος”, ο οποίος εκπαιδεύτηκε μελισσοκόμος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ενημερώσει αυτοπροσώπως τους μικρούς μας φίλους για τη μελισσοκομία και τα προϊόντα της.
*Από Παρασκευή 6 μέχρι Κυριακή 8Οκτωβρίου από τις 9:00 έως τις 21:00 στο Πάρκο Πεδίο του Άρεως (Λ. Στρατού απέναντι από την ΕΡΤ3). Ελεύθερη είσοδος. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά ΕΔΩ
Στο φθινοπωρινό Flea Market στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
    Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει και σας προσκαλεί στο Φθινοπωρινό Flea Market. Αγορά δεύτερων ευκαιριών. Βιβλία, Αντικείμενα τέχνης & χρηστικά. Παιχνίδια. Αντίκες & χειροτεχνήματα. Vintage 70ς, Ρούχα Επιλογής, αξεσουάρ και πολλές ευκαιρίες για συλλέκτες!
*Το Σάββατο 7 & την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, από τις 11.00 ως τις 19.00. Η είσοδος στην εκδήλωση και στις εκθέσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη. Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατία 154, ΔΕΘ-HELEXPO. 
Μια γιορτή με ροζ φλαμίνγκο μας περιμένει την Κυριακή!
    Ροζ φλαμίνγκο και άλλες υπέροχες εκπλήξεις θα μας υποδεχτούν στην 7η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού αυτή την Κυριακή σε απόσταση αναπνοής από την πόλη!
    Με ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών, με βόλτες με άλογα και με ποδήλατα, με βιολογικά προϊόντα και χειροτεχνίες, αλλά και με ποικίλες άλλες δραστηριότητες, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Καλοχώρι η καθιερωμένη πλέον Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού.
    Η γιορτή πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και του Δήμου Δέλτα, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου και της εθελοντικής οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή. Θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.
    Η εκδήλωση διεξάγεται στο όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά… ροζ φλαμίνγκο, αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την πολύτιμη άγρια ζωή του τόπου και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος.
Οι δραστηριότητες
    Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί βιολογικών τροφίμων –όπως μέλι, ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα, κηπευτικά εποχής- αλλά και χειροτέχνες με πρωτότυπες δημιουργίες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γειτονικούς νομούς.
    Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Ειδικότερα, ο παραγωγός βιολογικών προϊόντων Γιώργος Καΐρης θα ενημερώσει το κοινό για τους τρόπους καταπολέμησης των ασθενειών και των εντόμων στα φυτά με φυσικά υλικά, ενώ η χειροτέχνης Κατερίνη Μιχαλάκη θα κάνει επίδειξη της πολύ ενδιαφέρουσας τεχνικής που χρησιμοποιεί για να ανακυκλώσει δημιουργικά τις εφημερίδες, φτιάχνοντας πιάτα και άλλα χρήσιμα σκεύη.
    Τα παιδιά θα παίξουν με το Χόκι το Χαρούμενο Καλαμπόκι, θα ασχοληθούν με χειροτεχνίες με θέμα το περιβάλλον, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζωντανά έντομα και φωλιές μυρμηγκών στο πλαίσιο του project «Μυρμηγκοφωλιά».
    Τέλος, και πριν από την απελευθέρωση των πουλιών από τους εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Θράκης.
    Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου είναι ένας υγρότοπος που δημιουργήθηκε σταδιακά από τη δεκαετία του ΄60 και μετά, κατόπιν της κατασκευής του παράκτιου αναχώματος. Αποτελεί ένα οικοσύστημα πολύτιμο για πολλούς οργανισμούς, και κυρίως για τα μεταναστευτικά πουλιά που τη χρησιμοποιούν για να ξεκουραστούν και να τραφούν κατά το μακρύ ταξίδι τους.
*Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, Πάρκο Κερκύρας, Ώρες:10.00-15.00, Είσοδος ελεύθερη
Στην μεταμόρφωση της Αριστοτέλους σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πάρκο
    Σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πάρκο θα μετατραπεί για μία ολόκληρη μέρα η Πλατεία Αριστοτέλους, καθώς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το έργο του, τις καινοτόμες εφαρμογές και εφευρέσεις του αλλά και τους δημιουργούς τους. Το ΑΠΘ φέτος «κατεβάζει» στην «καρδιά» της πόλης το βενζινοκίνητο και το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, τον πρώτο ελληνικό πύραυλο, τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία από ουράνια σώματα, διαδραστικά εργαστήρια, την εφαρμογή smartphone για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας και το καινοτόμο σύστημα ReMeDes για τη μέτρηση των αντανακλαστικών.
    Στο πλαίσιο του «ΑΠΘ στην πόλη» εντάσσεται και η τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ και τέως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Ιωάννη Χασιώτη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:00 μ. στην «Αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου», στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξ. Κορομηλά 23). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με θέμα: «Οι πολλαπλές διαδρομές της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο που αλλάζει».
*Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. Πλατεία Αριστοτέλους. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ
Διαδρομή στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
 «Βυζαντινές εκκλησίες: μια διαδρομή στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»
    Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη της βυζαντινής αυτοκρατορίας μετά την πρωτεύουσά της, την Κωνσταντινούπολη, διαθέτει πολυάριθμα βυζαντινά μνημεία. Τα περισσότερα, βυζαντινές εκκλησίες, διασκορπισμένες μέσα στον πολεοδομικό της ιστό, άλλες γνωστές και επιβλητικές και άλλες κρυμμένες και σχεδόν άγνωστες, δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό της πόλης ως ένα «ανοιχτό βυζαντινό μουσείο».
Μνημεία, όλα εγγεγραμμένα στους καταλόγους της Unesco, κατασκευασμένα σε διαφορετικές περιόδους του Βυζαντίου, αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, συνδέονται με σπουδαίους ανθρώπους και υπογραμμίζουν την ανάπτυξη των τεχνών και τη σημαίνουσα θέση που κατείχε η πόλη μέσα στους 11 αιώνες ζωής της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Κτήρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης με απαράμιλλης τέχνης ψηφιδωτά και τοιχογραφίες μας μεταφέρουν λίγη από την αίγλη του Βυζαντίου και των αιώνων της ανοικοδόμησής τους.
*Παρασκευή 06/10 9:30πμ – 12:00πμ, Σάββατο 07/10 9:30πμ – 12:00πμ. Δηλώσεις Συμμετοχής: 2310 489 571, email: info@medcosmos.gr. Δικαίωμα συμμετοχής: 18+ ετών. Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής. 
Στη γιορτή τσίπουρου
    Tην καθιερωμένη επί πολλά χρόνια Γιορτή του τσίπουρου, γιορτάζει στην Κερασιά για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και την Τοπική Κοινότητα Ν. Κερασιάς. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.30 στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς και θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τσίπουρο και εδέσματα, όλα δωρεάν.
*Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, αύλειος χώρος του παλιού Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς, Ώρα: 19.30, Είσοδος ελέυθερη
Στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού
    Το μοναδικό διαδραστικό πολυγεγονός για την υγεία, την διατροφή και τον αθλητισμό πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Noesis.
    Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα και στους γονείς να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα όπως μεταξύ άλλων ο εμβολιασμός των παιδιών, ενώ την ίδια στιγμή εξελίσσεται πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων για τα παιδιά.Από τις 10:00 – 17:00 και με δωρεάν είσοδο θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, ακροβατικά, παιχνίδια στο νερό, baby corner κα, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Παράλληλα, οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και ομιλίες με θέματα όπως παιδική παχυσαρκία, διατροφή και άθληση, μητρικός θηλασμός, βρεφικές ανάγκες, αναπτυξιακά στάδια λόγου κτλ.Μαζί μας και το το κέντρο Orthoprothesis το οποίο θα μας μιλήσει για την παιδική σκολίωση.
    Η παιδίατρος κ. Ευαγγελία Γούμενου θα ενημερώσει σχετικά με την επιδημική έξαρση ιλαράς, καθώς και για τον εμβολιασμό των παιδιών.
*Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στο Noesis – 6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης Σάββατο. Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 17:00. Είσοδος δωρεάν.
Γνωριμία με την αρχαία ελληνική μουσική στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
    Tο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, παρουσιάζει ένα διήμερο γνωριμίας με την αρχαία ελληνική μουσική με τίτλο «Δώρο των Θέων ΙΙΙ» στους χώρους του μουσείου.
    Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αρχαίες λύρες (χέλυς και βάρβιτος), φόρμινξ, κιθαρίς, σαμβύκη & μπεντίρ που σχεδιάστηκαν & κατασκευάζονται από την Οργανοποιία Αναστάσιος σε συνεργασία με τα 3d Labs του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (reverse engineering & 3d modelling) και τα SoundLabs του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (sound testing).
    Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα στου επισκέπτες να παρατηρήσουν, να  αγγίξουν και παίξουν με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων και αρχαίων επιτραπέζιων παιχνιδιών και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους πίσω από το πρωτοποριακό αυτό project. Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν σχετικές ομιλίες αλλά και συναυλίες από τη μουσική ομάδα Seikilo της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης. Η κορύφωση του διημέρου θα συνοδευτεί από την συναυλία του γνωστότερου παγκοσμίως μουσικού αρχαίας λύρας, του Βρετανού Michael Levy.
*Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος ελεύθερη. Για τα εργαστήρια δηλώστε συμμετοχή στο info@seikilo.com
Μαγείρεψε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Θεσσαλονίκη
    Το WWF Ελλάς ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα βιωματικό «ταξίδι» μιας διατροφής που μπορεί να προστατέψει την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη. Στο πλαίσιο της νέας του εκστρατείας για τη βιώσιμη διατροφή, «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», το WWF Ελλάς μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, από 2 έως 8 Οκτωβρίου, μια διαδραστική κινητή έκθεση για να απαντήσει σε ερωτήματα που ίσως να μην τα έχουμε σκεφτεί ποτέ.
Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για την υγεία μας και το περιβάλλον;
Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν υγιή πλανήτη;   
Μπορούμε όντως να τρώμε κολιό τον Αύγουστο;
Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι;
*Το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 10.00- 14.00 και 17.00-21.00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, είσοδος ελεύθερη.
Στο Thessaloniki Sputnik Festival στην Νέα Παραλία
    Απέναντι στην εμπορευματοποίηση της τέχνης και την κατανάλωση της διασκέδασης, αλλά όχι και απέναντι στην ίδια τη διασκέδαση, να δημιουργήσουμε, να πειραματιστούμε να εκθέσουμε και να εκτεθούμε.   Ένα φεστιβάλ από τη νεολαία για τη νεολαία. Για να συζητήσουμε. Για να προβληματιστούμε. Για να δώσουμε χώρο σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Ενάντια στο μοτίβο της αποξένωσης και του μοναχικού δρόμο.
*Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, Κήπος των εποχών, Νέα Παραλία, Είσοδος Ελεύθερη. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ. 
Έρχονται τα "Τριανδριώτικα" 2017 με πλούσιο πρόγραμμα
    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φθινόπωρο, η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας διοργανώνει στο πλαίσιο των πολιτιστικών της εκδηλώσεων, τα «Τριανδριώτικα».
    Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 7-8 Οκτωβρίου και 14-15 Οκτωβρίου 2017 στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας και στο Κέντρο Πολιτισμού Τριανδρίας.
    Θα περιλαμβάνουν Πατινάδα και Παραδοσιακό γλέντι με έθιμα της Μικράς Ασίας και της Θράκης, κινηματογραφική προβολή και δραστηριότητες για παιδιά.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Σάββατο 7/10 ώρα 19:00
    Πατινάδα στους δρόμους της Τριανδρίας και έπειτα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με έθιμα από την Μικρά Ασία και τη Θράκη (
ώρα 20:30 στο Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας).
    Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 42 Πολιτιστικοί Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και ο αριθμός των χορευτών αναμένεται να πλησιάσει τους 1.000.
    Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:
1. Πολιτιστικός Σύλλογος Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης «Η Σκουτέρνα»
2. Χορευτική Ομάδα Τριανδρίας
3. Σύλλογος Ποντίων Τριανδρίας
4. Χορευτική ομάδα «Χορού Μονοπάτια»
5. Πολιτιστικός Σύνδεσμος κατοίκων Χαριλάου
6. Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»
7. Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά Θέρμης»
8. Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη»
9. Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Παρασκευή – Ζωοδόχος Πηγή»
10. Αθλητικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Διόνυσος Σταυρούπολης»
11. Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης»
12. Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο Όλυμπος»
13. Κέντρο Πολιτισμού Καρδίας «Ο Ευμένης»
14. Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαυροχωρίου
15. Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου – Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή»
16. Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης
17. Χορευτική Ομάδα Ι.Ν. Ανάληψης Πολίχνης
18. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφαίων»
19. Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισοχωρίου
20. Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η Τερπνή»
21. Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι»
22. Σύλλογος Σησαμιωτών Θεσσαλονίκης
23. Λαογραφικός Σύλλογος Καλοχωριτών Ανατολικής και Βόρειας Θράκης «Η Κασκάρκα»
24. Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Το Γαϊτάνι»
25. Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων Δήμου Παύλου Μελά «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
26. Αιμοδοτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων
27. Ε.Μ. Σύλλογος Μικρασιατών «Το Κιζδερβεντ»
28. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου Παναγία Σουμελά
29. Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας Συκεών
30. Σύλλογος «Η Ρωμιοσύνη»
31. Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς
32. Καλλιτεχνική Στέγη Βορείου Ελλάδος
33. Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Ωραιοκάστρου
34. Σύλλογος Ποντίων «Ο Πύριχος»
35. Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολής «Αλέξανδρος Υψηλάντης»
36. Σύλλογος Ποντίων Πανοράματος
37. Ένωση Ποντίων Μενεμένης
38. Σύλλογος Ποντίων Νέας Ελβετίας
39. Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων «Η Μακεδονία»
40. Σύλλογος Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες»
41. Μορφωτικός Σύλλογος Μικρού Μοναστηριού «Ζορμπάς» Θεσσαλονίκης
42. Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση Αγίου Νεκταρίου»
Κυριακή 8/10 ώρα 19:30 (Αύλειος χώρος παλαιού 1ου Δ.Σ. Τριανδρίας)
«ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ»: Προβολή της ταινίας “
Η Ρόζα της Σμύρνης” (παραγωγής 2016)
Υπόθεση: Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και ψάχνοντας ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιουλίκα Σκαφίαδα
Σάββατο 14/10 ώρα 11:00 (Κέντρο Πολιτισμού Τριανδρίας)
«ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ»: παράσταση Καραγκιόζη από την ομάδα Σκιάς Όναρ
Υπόθεση: Η Τριανδρία γιορτάζει τα 100 χρόνια της και όλοι οι κάτοικοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή. Ο Καραγκιόζης αδιαφορώντας για τα τεκταινόμενα πέφτει για ύπνο και βλέπει ένα πολύ παράξενο όνειρο. Βλέπει την ίδρυση του οικισμού από τις προσπάθειες των κατοίκων της να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους στο καινούργιο τους περιβάλλον. Μια κωμωδία του Καραγκιόζη που με τον τρόπο του μας παρουσιάζει την ιστορία της ίδρυσης της Τριανδρίας.
Κυριακή 15/10 ώρα 18:30 (Πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου & Πάρκο Γυμναστηρίου)
«BUBBLE SHOW» παράσταση με σαπουνόφουσκες από την ομάδα “La petite Marguerite
    Μια διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας, ένα θεαματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, τη φαντασία, το όνειρο. Ένα διαδραστικό παιχνίδι που σκορπά άπειρη μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου