Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Πολλοί πιστεύουν ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από... καφέ αγελάδες


Πολλοί πιστεύουν ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από... καφέ αγελάδες
http://thessbomb.blogspot.gr/
    Προφανώς έχετε ακούσει το παλιό καλό αστείο ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από τις καφέ αγελάδες. Μερικοί άνθρωποι όμως, πιστεύουν ότι αυτό ισχύει στα αλήθεια!
    Προς αποφυγήν κάθε σύγχυσης, αναφέρουμε ότι το σοκολατούχο γάλα είναι απλά ένα κανονικό γάλα που έχει αναμιχθεί με σιρόπι σοκολάτας ή σκόνη κακάο.
    Ωστόσο, έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Καινοτομίας για την U.S. Dairy διαπίστωσε ότι το 7% των ενήλικων Αμερικανών πιστεύουν ότι το γάλα σοκολάτας προέρχεται από καφέ αγελάδες, δήλωσε η εκπρόσωπος, Lisa McComb, στην αμερικανική έκδοση της HuffPost.
    H
Food & Wine διεξήγαγε την έρευνα την πρώτη Ιουνίου, αλλά τα αποτελέσματα έγιναν viral κάποιες μέρες αργότερα, μετά από ένα σχετικό δημοσίευμα στην Washington Post.
    Βέβαια το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξετάσουμε την αξιοπιστία της έρευνας. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιοι απλά να προσπαθούσαν να κάνουν πλάκα, ενώ απαντούσαν στην ερώτηση.
    Η κ. McComb δήλωσε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost ότι η έρευνα διεξήχθη από την ομάδα ερευνών της αγοράς
Edelman Intelligence, που τηλεφώνησε σε 1.000 άτομα.
    «
Οι απαντήσεις προέρχονταν από τα 50 Πολιτείες και οι αντιδράσεις ήταν αρκετά ομοιόμορφες, με ελαφρά ανοδική τάση (περίπου 10% υψηλότερη) στο Νότο», ανέφερε η McComb.
    Το κέντρο, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να παράσχει ένα πλήρες αντίγραφο της έρευνας. Και όταν ρωτήθηκε για τη μεθοδολογία της έρευνας, η McComb είπε μόνο ότι «
διεξήχθη ηλεκτρονικά».
    Πάντως, τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, παραπέμπουν σε μία αντίστοιχη που είχε διεξαχθεί τη δεκαετία του
1990 από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, η οποία κατέδειξε ότι σχεδόν 1 στους 5 ενήλικες δεν γνώριζαν ότι το κρέας στα χάμπουργκερ ήταν βοδινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου