Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ « Συνέβη στην Αθήνα »(1962)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  « Συνέβη στην Αθήνα  »(1962)
   Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα.
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
   Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1962   «Συνέβη στην Αθήνα »   It Happened in Athens
    Το 1986 ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Ένας νεαρός βοσκός, ο Σπύρος Λούης, αποφασίει να τρέξει στο Μαραθωνοδρόμο. Στην Αθήνα, γνωρίζει την Χριστίνα, μια νεαρή γυναίκα από την πατρίδα του, που τώρα εργάζεται ως προσωπική βοηθός της Ελένης Κώστα, της πιο διάσημης ηθοποιού της Ελλάδας. Ο Σπύρος καταφέρνει να εντυπωσιάσει τον αμερικανό προπονητή Graham, ο οποίος θα του επιτρέψει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό.
Σκηνοθεσία: Andrew Marton
Σενάριο: Laszlo Vadnay
Μουσική: Μάνου Χατζιδάκι.
Πρωταγωνιστούν: Jayne Mansfield, Trax Colton στο ρόλο του Σπύρου Λούη. Από πλευράς Ελλήνων ηθοποιών, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Μινάρδος,Τίτος Βανδής,Πάρις Αλεξάντερ, Μάριον Σίβα κ.α.

Την ταινία, μπορείτε να δείτε στο λίνκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου