Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Οι τουρκικές ομάδες αλλάζουν τα ονόματα των γηπέδων τους λόγω Ερντογάν!Οι τουρκικές ομάδες αλλάζουν τα ονόματα των γηπέδων τους λόγω Ερντογάν!
Πολύ σωστή απόφαση!
Εμείς, έχουμε ονομάσει όλα τα γήπεδα σχεδόν, «χώλ», «αρένα» κτλ, από τα δε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϋ κανένα δεν έχει ελληνικό όνομα.
    Πολλές τουρκικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες οι Γαλατάσαράι και Μπεσίκτας, αφαιρούν τη λέξη "Arena" από την επίσημη ονομασία των γηπέδων τους κατόπιν διαταγής του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε την Παρασκευή να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση της λέξης "αρένα" (Arena) στις ονομασίες των τουρκικών γηπέδων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν όρο που δεν προέρχεται από την τουρκική γλώσσα και επιπλέον παραπέμπει στις συγκρούσεις των μονομάχων με άγρια θηρία.
    Πολλά στάδια στην Τουρκία περιλαμβάνουν στην ονομασία τους τη λέξη "αρένα", συνήθως σε συνδυασμό με την επωνυμία του σπόνσορα της ομάδας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα γήπεδα των ποδοσφαιρικών ομάδων Γαλατάσαραϊ (Turk Telekom Arena) και Μπεσίκτας (Vodafone Arena) ή της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε (Ulker Sports Arena).
    "Είμαι κατά της αρένας. Ξέρετε τι έκαναν στις αρένες στο παρελθόν; Άνθρωποι διαμελίζονταν από ζώα" είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής των πτυχίων σε σπουδαστές θρησκευτικών σχολών. "Έδωσα οδηγίες στο υπουργείο (Αθλητισμού) να καταργηθεί η λέξη αρένα από τις ονομασίες των σταδίων", πρόσθεσε.
    Ο Ερντογάν υπερασπίζεται με πάθος την τουρκική γλώσσα και μόλις πριν από δύο ημέρες είχε ταχθεί κατά της χρησιμοποίησης ξένων λέξεων στις πινακίδες ή τις ονομασίες αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου