Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η στρατηγική ισχύς της Ελλάδας δια των αρίστων.Η στρατηγική ισχύς της Ελλάδας δια των αρίστων.
Κάτι τρέχει….. κάτι τρέχει….. !
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ
Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ
    Στην χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ, πέραν του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στην αίθουσα του ΣΑΜ προσήλθαν ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας
    Τρεις κορυφαίες προσωπικότητες με μεγάλη εμπειρία που σφυρηλατήθηκε σε συνθήκες σύγκρουσης και μπορούν να δομήσουν το στρατηγικό βάθος σε χρονική και ποιοτική διάσταση, που μεταφράζεται πλέον σε στρατηγική ισχύ έναντι ενός αντιπάλου ο οποίος πέραν της υπερχρονικής στρατηγικής έντασης και επιβουλής, μεταλλάσσει βιάια τις αντιδράσεις του οδηγούμενος από τις εσωτερικές εξελίξεις αλλά και το εγγύς περιβάλλον.
    Η σημερινή εξέλιξη λοιπόν υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του συμβολισμού. Μιλάμε πλέον για την δόμηση στρατηγικής ισχύος, πέρα και πάνω από την συνηθισμένη εώς σήμερα αποσπασματική πολιτική, τις σκοπιμότητες της οποίας τις πλήρωνε το έθνος που στερείτο μακρόπνοης, ενιαίας στρατηγικής με ότι αυτό συνεπάγεται. Και η στρατηγική ισχύς θα επιτευχθεί μόνον με την ενεργοποίηση των Αρίστων του έθνους, που μέσω της διαχρονικής παρουσίας τους μπορούν να καταστρώσουν επιχειρησιακό σχέδιο σε βάθος χρόνου με σενάρια εναλλακτικών συνθηκών. Άλλωστε, οι Άριστοι και όχι οι πολιτικά αρεστοί, αυτή την στιγμή κρατούν στα χέρια τους και το στράτευμα.
     Ο Πάνος Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν ήρθε για δημόσιες σχέσεις στο υπουργείο. Τρανταχτή απόδειξη ο ελληνικός θρίαμβος της ακύρωσης τον Γκρίζων ζωνών για πρώτη φορά μετά το ολέθριο 1996 του Σημίτη.    Με την στρατηγική που υλοποίησε ο Πάνος Καμμένος από το 2015, εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ, επιβάλλοντας το ως προέκταση της Frontex και εντέλει την διαγραφή τον Γκρίζων ζωνών από το λεξιλόγιο και το επιχειρησιακό σχέδιο της συμμαχίας.  Γι’ αυτό και ο έλληνας υπουργός αποτελεί κόκκινο πανί για την Άγκυρα η οποία επιχειρεί την αποδόμηση του μέσω των πυρήνων που διαθέτει εντός και εκτός Ελλάδας, πυρήνες χρηματοδοτούμενοι από το τουρκικό παρακράτος μέσω του ναρκοχρήματος ή της παροχής ασύλου σε καταζητούμενος απατεώνες, οι οποίοι στη συνέχεια ενεργοποιούνται με στόχο την δολιοφθορά και την δολοφονία χαρακτήρα του υπουργού στα μάτια της κοινής γνώμης.
    Για αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενώς στο άμεσο μέλλον, καθώς οι αποκαλύψεις σε αυτόν τον τομέα θα είναι συγκλονιστικές.
     Το ότι όμως η ελληνική στρατηγική αποκτά διάσταση υπερχρονικής εθνικής στρατηγικής ισχύος, με την συμμετοχή ανθρώπων αυτού του επιπέδου, μπορεί μα μην «κερδίζει εκλογές», κερδίζει όμως το στρατηγικό βάθος για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου