Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

«Κοκορομαχίες» ή «Ο Πόλεμος ανακοινώσεων»



Ο «ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»
«Κοκορομαχίες» ή «Ο Πόλεμος ανακοινώσεων»
    "Φωτιά" έχει πάρει το τελευταίο 24ωρο ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απάντησε σε όσα υποστήριξε, το πρωί της Κυριακής, ο Πάνος Καμμένος, απειλώντας ευθέως την Ελλάδα.
    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση συνεδρίου στην Αττάλεια, ρωτήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ και εκείνος απάντησε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να δει τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός.
    Ειδικότερα, ο κ. Τσαβούσογλου είπε, μεταξύ άλλων, ότι με την Ελλάδα υπάρχει σε εξέλιξη ένας διάλογος και ο συγκεκριμένος υπουργός προσπαθεί να τον εμποδίσει. “Είναι το κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης” σημείωσε ο Τσαβούσογλου χαρακτηρίζοντας τον Πάνο Καμμένο κομπλεξικό. "Δεν θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις ενός ανθρώπου που ζει μέσα στα κόμπλεξ του" πρόσθεσε και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τον θέσει υπό τον έλεγχό της. 
    Όμως δεν σταμάτησε εκεί και υπογράμμισε με προκλητικό τρόπο: "Οι Έλληνες ξέρουν καλά το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός, μη μας υποχρεώσει να το δείξουμε. Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας".
    Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί».
    Εν τω μεταξύ, το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρώτες δηλώσεις Τσαβούσογλου, που έκανε λόγο ότι αν η Τουρκία ήθελε να πατήσει τα Ίμια θα το είχε κάνει, και υπογραμμίζοντας: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».
Κουμουτσάκος: Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ
    «Η Νέα Δημοκρατία είχε, εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την  πολιτική επιλογή της Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο
    Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές "βεντέτες". Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο. Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια. Απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στον Ο.Η.Ε., που πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη, πλέον, τουρκική συμπεριφορά.
Στο εσωτερικό, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Τέλος, μια συμβουλή προς την Κυβέρνηση. Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα».
Λοβέρδος: Ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα
    «Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ, Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
    «Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση», προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.
Θεοδωράκης: Δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα
    "Κάποιος πρέπει να πει στους γείτονες ότι δεν παίζουν και δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα. Ούτε σε διαγωνισμό ατάκας. Ας σοβαρευτούμε" σχολίασε για το μπαράζ δηλώσεων ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου