Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης



Οι εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης
    Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και προσφορά εδεσμάτων και χαρταετών διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου 2017.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ
    Εκδήλωση με τίτλο «Κούλουμα 2017» με την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα στον Κεδρινό Λόφο (Σέϊχ Σου - Πλ. Τσιάτρα), από τις 11.00 έως τις 15.00. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και χαρταετοί, ενώ θα συμμετάσχουν χορευτικά σχήματα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και του 3ου και 4ου παραρτημάτων ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
    Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων διοργανώνει και την εκδήλωση «Κούλουμα 2017» την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου από την ώρα 11:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας Κλεάνθους 57.
   Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με χορούς και τραγούδια από την Μακεδονία , την Θράκη, την Μ.Ασία και τον Πόντο καθώς επίσης την διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους.
   Η είσοδος είναι ελεύθερη.
    Συμμετέχουν με την συνοδεία Παραδοσιακής Ορχήστρας:
ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Κέντρο Έρευνας & Μελέτης   
Παραδοσιακού Χορού & Λαικού Πολιτισμού
Χορευτικό Τμήμα Καλλιτεχνικού 
Εργαστηρίου Ι.Ν.Αγ.Θεράποντα, Κ.Τούμπας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακοπής
Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης
Εθελοντικός Σύλλογος Τούμπας - Χορευτική Ομάδα
Σύλλογος Ποντιακής Μουσικής Παράδοσης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
    Η 5η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Σας προσκαλούμε να γίνουμε μια παρέα» στο άλσος της Νέας Ελβετίας, από τις 11.00, με τα χορευτικά σχήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου και 4ου παραρτήματος του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
    Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και χαρταετοί.
«ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2017» ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
    Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας ενόψει του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2017» τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00π.μ. στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (πρώην πάρκο Γενναδίου Τριανδρίας).
    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη διάθεση σαρακοστιανών εδεσμάτων στο κοινό όπως φασολάδα, χαλβά, ατομική λαγάνα, τουρσί, ελιές, ταραμά και κρασί και παράλληλα θα υπάρχει μουσική κάλυψη με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.
    Στους μικρούς μας φίλους θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί.
    Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου(Τρικούπη 29 & Αγ. Σπυρίδωνος 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου