Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Λεπέν: Ηρθε η ώρα να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση!Λεπέν: Ηρθε η ώρα να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση!
    Σκληρή απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή, όπου παρουσίασε την εξωτερική της πολιτική.
    «Είναι καιρός να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, προσθέτοντας πως «και στην Ευρώπη επίσης, είναι καιρός να τελειώνουμε με μια ΕΕ με την πρόκληση της συγχώνευσης που καταστρέφει την Ευρώπη των εθνών».
    Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου απευθυνόταν σε πολλούς δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους 42 χωρών. Μεταξύ αυτών ήταν οι πρεσβευτές της Ταϊβάν, της Καμπότζης, της Κούβας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αλβανίας και του Βιετνάμ, καθώς και διπλωμάτες από την Κίνα και τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε το κόμμα της.
    «Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτό το γραφειοκρατικό τέρας», συνέχισε η Λεπέν, χαρακτηρίζοντας «ολοκληρωτική» την ΕΕ.
    «Η Ενωση μειώνει τη Γαλλία, την χωρίζει από τον κόσμο (...) Χαίρομαι για την αναγέννηση των ευρωπαϊκών λαών κατά της Ενωσης και υπέρ της Ευρώπης» ως ηπείρου, είπε, αναφερόμενη κυρίως στη Βρετανία που αποφάσισε την αποχώρησή της από την ΕΕ το περασμένο καλοκαίρι.
    «Θα οικοδομήσουμε μια άλλη Ευρώπη», υποσχέθηκε επίσης η Λεπέν.
    Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου η ηγέτιδα της ακροδεξιάς είπε ότι «Θέλει να βλέπει τον κόσμο και τη Γαλλία έτσι όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε να είναι» ενώ χαιρέτισε «τον ρεαλισμό και τη βούληση για αλλαγή» του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
    Οσον αφορά τη Ρωσία, είπε ότι είναι «αποφασιστικός παράγοντας για την ισορροπία δυνάμεων που μπορεί να περιορίσει την παγκοσμιοποίηση».
    Επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή της να προστατεύσει πάνω απ' όλα τα «εθνικά συμφέροντα», κατήγγειλε την πρωτοκαθεδρία των διεθνών οργανισμών, τις «απειλές» των μεγάλων μεταναστευτικών ροών, τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και τη συνθήκη ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου