Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Απίστευτη ιδέα στη Σουηδία: Μια ώρα αργία για να κάνουν σεξ οι δημόσιοι υπάλληλοι



Απίστευτη ιδέα στη Σουηδία: Μια ώρα αργία για να κάνουν σεξ οι δημόσιοι υπάλληλοι
    Στη μικρή πόλη Overtornea, στη Σουηδία, ο δημοτικός σύμβουλος Per-Erik Muskos πιστεύει ότι βρήκε την μαγική συνταγή για να καλυτερέψει τη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων και για αυξήσει ταυτόχρονα την γεννητικότητα στην περιοχή: να δίνεται μια ώρα αργία την εβδομάδα για σεξ.
    Θα είναι μια ώρα αργίας αλλά θα πληρώνεται κανονικά. Ετσι, οι 550 υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να επιστρέψουν νωρίτερα στο σπίτι τους και να κάνουν σεξ πριν ξαναγυρίσουν στο γραφείο.
    Μιλώντας για την ιδέα του, ο Per-Erik Muskos απαρίθμησε τα πλεονεκτήματά της: θα δώσει νέα μέλη στην κοινότητα, θα δώσει λίγο οξυγόνο και ενδιαφέρον στα ζευγάρια που μεγαλώνουν και θα ενισχύσει το ηθικό των εργαζομένων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η καθημερινή ζωή είναι «στρεσογόνα» και ταυτόχρονα αρκετά πληκτική, επομένως να ένας τρόπος για να έρθουν τα πάνω κάτω.
     «Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις γεννήσεις. Επίσης, πιστεύω ότι θα πρέπει να αφήσουμε λίγο χώρο για την σεξουαλική ζωή (…). Το σεξ είναι εκτός των άλλων και μια εκπληκτική σωματική δραστηριότητα και αποδεδειγμένα κάνει καλό στο ευ ζείν», δήλωσε.

    Το σεξ ως σωματική δραστηριότητα ή ως απόδραση μιας ώρας από τη δουλειά, σε κάθε περίπτωση θα μπορεί να γίνεται τις ώρες που δαπανά κάποιος που πηγαίνει στο γυμναστήριο.
    Η πρωτοφανής πρόταση θα ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης την Ανοιξη και θα πρέπει να την ψηφίσουν, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, τα 31 από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Overtornea για να υιοθετηθεί.
    Ο Per-Erik Muskos είναι οραμαστιστής ή κάποιος που ονειρεύεται υπερβολικά; Το ερώτημα τίθεται όχι μόνο στη Σουηδία αλλά σε όλο τον κόσμο, αφού η είδηση κάνει το γύρο του πλανήτη. Το να προτείνεις να παίρνουν άδεια μιας ώρας οι δημόσιοι υπάλληλοι για να πάνε σπίτι τους να κάνουν σεξ, είναι κάτι που τραβάει την προσοχή.

    Ωστόσο η ιδέα παρουσιάζει και κάποια προβλήματα. Πώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν πραγματικά την ελεύθερη και πληρωμένη ώρα για να κάνουν σεξ και όχι για να κοιμηθούν ή να ψωνίσουν; Οταν παρουσίασε την ιδέα του ο Per-Erik Muskos αναγνώρισε ότι αυτό είναι μια σπαζοκεφαλιά.
    Ο Tomas Vedestig, ένα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Overtornea, πίστεψε στην αρχή ότι δεν άκουσε καλά. Οταν κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για αστείο, έθεσε ένα άλλο ερώτημα: αν ο καθένας έχει μια ελεύθερη και πληρωμένη ώρα για να γυρίσει σπίτι του και να διασκεδάσει με τον σύντροφό του, τι θα γίνει με τους ανύπαντρους ή ελεύθερους που δεν έχουν σταθερό σύντροφο;

    Από καθαρά ιατρική άποψη, πάντως, δεν ήταν κακή ιδέα. Το σεξ έχει σωματικά και νοητικά πλεονεκτήματα τα οποία είναι γνωστά εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ο Malin Hansson, ένας Σουηδός σεξολόγος στον οποίο απευθύνθηκαν οι New York Times για να σχολιάσει την πρόταση του δημοτικού συμβούλου, ήταν ενθουσιασμένος: «Αν ήταν στο χέρι μου, θα επέβαλα αυτή την πρόταση σε όλη τη χώρα», δήλωσε.
    Η Σουηδία γνωρίζει, όπως όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης, μια βίαιη γήρανση του πληθυσμού της.  Ωστόσο, με τη λήψη δημόσιων μέτρων υπέρ των οικογενειών, όπως για παράδειγμα άδεια μητρότητας για 480 ημέρες, η Σουηδία είναι λιγότερο γηρασμένη χώρα από άλλες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

1 σχόλιο:

  1. Πάνε καλά οι άνθρωποι; ΜΙΑ ΩΡΑ μόνο; Στην καλύτερη περίπτωση, 15 λεπτά να πάς και 15 να γυρίσεις, μένει ΜΙΣΗ ΩΡΑ! Τί προλαβαίνουν να κάνουν σε μισή ώρα ; Εκτός και εαν αρχίσουν τα "προκαταρκτικά" self service απο το δρόμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή