Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο συριακός στρατός μέτωπο με μέτωπο με το τουρκικό στρατό στην ύπαιθρο του ΧαλεπίουΟ συριακός στρατός μέτωπο με μέτωπο με το τουρκικό στρατό στην ύπαιθρο του Χαλεπίου
Chris Tomson 
    Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΣ) βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε γραμμή μετώπου μήκους περίπου 15 χιλιόμετρα μετά τη τακτική υποχώρηση μεγάλης κλίμακας του Ισλαμικού Κράτους από το μέτωπο της αλ-Μπαμπ την Πέμπτη.
    Παρά το γεγονός ότι είναι σταθερά αντίθετοι ο ένας στον άλλο από τότε που ξεκίνησε η συριακή εξέγερση το 2011, αυτοί οι δύο εθνικοί στρατοί έχουν ως επί το πλείστον αποφύγει την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση.
    Προσεχώς, ο τουρκικός στρατός και οι συριακές αντάρτικές δυνάμεις που ευθυγραμμίζονται με την Άγκυρα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν δυνητικά δύσκολες συγκρούσεις με το ΣΑΣ, να ξαναπάρουν περιοχές που έχασαν από τις κουρδικές δυνάμεις ή, ενδεχομένως, να κατευθυνθούν προς τη Ράκκα, μια πόλη που κρατείται από το Νταές πάνω από 160 χιλιόμετρα μακριά.
    Στο παρελθόν, ο ΣΑΣ και ο τουρκικός στρατός έχουν ανταλλάξει πυρά πυροβολικού στη περιφέρεια της Λαττάκειας  και συγκρούστηκαν σποραδικά στο βορειοανατολικό Χαλέπι. Παρ 'όλα αυτά, η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύει τους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες γενναιόδωρα με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
    Λόγω της υποχώρησης του Νταές νωρίτερα σήμερα, ο τουρκικός στρατός, η Αχράρ αλ-Σαμ, και φατρίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) που αποτελούνται κυρίως από Τουρκμένους μαχητές κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της Αλ-Μπαμπ, της Bza'ah, του Qabasin και της Tall Batnan, όλα σε μερικές ώρες.
    Εν τω μεταξύ, οι Δυνάμεις των Τίγρεων του ΣΑΣ, επίσης,  συνέχισαν την επίθεσή τους  κατά των εδαφών που κρατούνται από το Νταές νοτιότερα,  καταλαμβάνοντας δύο χωριά  κοντά στο Ντέιρ Χαφέρ γύρω στο μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου