Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Τo beach bar στη Χαλκιδική που το αναγκάζουν να βάλει «λουκέτο» διαψεύδει και δίνει απαντήσεις.Τo beach bar στη Χαλκιδική που το αναγκάζουν να βάλει «λουκέτο» διαψεύδει και δίνει απαντήσεις.
Επειδή υπάρχει και η άλλη άποψη, που πρέπει να εμφανίζεται.
Τι τρέχει, μήπως βρήκαν καλύτερο ‘’πελάτη’’ και θέλουν να διώξουν τον προηγούμενο ?
    Με τα δημοσιεύματα για καταγγελίες κατοίκων και για το «λουκέτο» που μπαίνει στο beach bar, η επιχείρηση έβγαλε ανακοίνωση.
    Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η διεύθυνση του Saint George Beach Bar αναφέρει τα εξής:
    «Η διεύθυνση του Saint George Beach Bar, το οποίο ευρίσκεται στην παραλία «Άγιος Γεώργιος» της Νικήτης Χαλκιδικής, προχωρά σε διάψευση των δημοσιευμάτων του τύπου που κάνουν λόγο για την σφράγιση του καταστήματος.
    Τα ρεπορτάζ ισχυρίζονται ότι «Η απόφαση της Επιτροπής αφορά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, καθώς εντοπίστηκε μια σειρά από παραβάσεις υγειονομικού και πολεοδομικού χαρακτήρα που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της άδειας που χορηγήθηκε στο συγκεκριμένο beach bar και δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι -από τη σχετική νομοθεσία- όροι λειτουργίας».
    Προσθέτει ακόμη πως δήθεν «προκλήθηκε έντονη αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι κατήγγειλαν κλείσιμο της πρόσβασης των λουομένων προς την ακτή από τη συγκεκριμένη επιχείρηση», αλλά και ότι υπάρχουν «υγειονομικές παραβάσεις που αφορούν πώληση προϊόντων και κυρίως ροφημάτων στο χώρο της ακτής, δηλαδή σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια».
    Η διεύθυνση του Saint George Beach Bar καταγγέλλει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παντελώς ψευδείς και δεν έχουν καμία απολύτως υπόσταση, καθώς το κατάστημα διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες, δεν έχει διαπιστωθεί καμία παράβαση ως σήμερα και δεν υπάρχει καμία σύννομη έγγραφη ενέργεια περί κλεισίματος ή σφραγίσματος.
    Το Saint George είναι το μοναδικό Beach Bar στην Μακεδονία που έχει ενοικιάσει από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) τον παλιό αιγιαλό, χώρο 310 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο οικονομικό αντάλλαγμα προκαταβλήθηκε για την φετινή χρήση και όπως προαναφέρθηκε αποτελεί μοναδικό παράδειγμα νόμιμης εκμετάλλευσης δημοσίου κτήματος.
    Επίσης, έχει γίνει αίτηση ενοικίασης του νέου αιγιαλού 500 μέτρων, που ούτως ή άλλως το κατάστημα τον δικαιούται λόγω ομορότητας του παλιού αιγιαλού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ έχει γίνει η αίτηση, η έκδοση της άδειας ή η απάντηση από τους αρμόδιους φορείς αγνοειται...
    Όσον αφορά την διέλευση των πεζών, η διεύθυνση έχει μεριμνήσει για την διευκόλυνση τους, τοποθετώντας διάδρομο 4 μέτρων για την ομαλή μετάβασή τους στις ακτές.
    Το Saint George Beach Bar δεν έχει και ούτε προτίθεται να προβεί σε ουδεμία παράνομη ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής».
«Το beach bar θα σφραγιστεί»
    Με αφορμή την ανακοίνωση και τους ισχυρισμούς της επιχείρησης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος,γνωστοποίησε πως ήδη η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έχει κοινοποιηθεί στην Αστυνομία. «Η απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας έχει ισχύ, δεν ανακαλείται σε καμία περίπτωση και το κατάστημα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να σφραγιστεί», δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο κ. Γιοβανέκος.
    Όπως εξήγησε, η νομοθεσία δίνει το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στον ιδιοκτήτη να απομακρύνει τα ευπαθή προϊόντα και διάφορα είδη εξοπλισμού.
    Παράλληλα, ο επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα άσκησης ένδικων μέσων, όπως κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κ.ά.
    Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκθεση αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, ρίχνοντας περισσότερο «φως» στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου