Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Συντάξεις Στρατιωτικών - Αγωγή για την υλοποίηση της Απόφασης του ΣτΕ



Συντάξεις Στρατιωτικών - Αγωγή για την υλοποίηση της Απόφασης του ΣτΕ
            Αγαπητοί συνάδελφοι
            Προ ημερών συναντήθηκα με πρόεδρο Ομοσπονδίας Αποστράτων που ασχολείται σοβαρά με τα θέματα που απασχολούν τους απόστρατους. Ρώτησα σε ποια κατάσταση βρίσκεται το συνταξιοδοτικό μας και αν θα πάρουμε το υπόλοιπο 50% που μας επιδίκασε το ΣτΕ. Μου είπε πως σε επισκέψεις που είχε με τον Υπουργό Εργασίας τον ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να δοθεί το υπόλοιπο 50%. Θα το πάρουν μόνο εκείνοι που ατομικά θα κινηθούν με αγωγή κατά του Δημοσίου.
            Μετά τα παραπάνω άρχισα να ρωτώ – ψάχνω για κατάλληλο δικηγόρο. Η έρευνα με οδήγησε στον γιο του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μανούσου Παραγιουδάκη. Πρόκειται λοιπόν για το δικηγόρο της Αθήνας Κων/νο Μ. Παραγιουδάκη, γραφείο στην οδό Ακαδημίας 78, 4οςόροφος Αθήνα ΤΚ10678, τηλ. 210 3802248 fax. 210 3802249   κινητό 6936 997767 , e-mail  kparagioudakis@gmail.com   και kparagioudakis@windowslive.com
           Με την προσκόμιση των απαιτούμενων εγγράφων,  40€ για παράβολα και υπογραφή σχετικού συμφωνητικού στο οποίο προσδιορίζεται το ποσοστό το οποίο θα λάβει το δικηγορικό γραφείο σε περίπτωση θετικής έκβασης της υπόθεσης, ξεκινάει η διαδικασία αγωγής κατά του Δημοσίου. Δεν υπάρχουν άλλα έξοδα. Υπόψη ότι παίρνει, αν όχι τη χαμηλότερη αμοιβή, μία από τις χαμηλότερες.
            Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1.Φωτοαντίγραφο των τριών τελευταίων Πράξεων Αναπροσαρμογής της μισθοδοσίας σας, εφόσον διαθέτετε.
2. Τυχόν αιτήσεις που είχατε υποβάλλει στο ΝΣΚ ή στο ΓΛΚ σχετικές με την υπόθεση.
3.Φωτοαντίγραφα φύλλων μισθοδοσίας των ετών 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016. Αν δεν είναι δυνατόν να προσκομιστούν όλα, μπορείτε να προσκομίσετε κάποια ενδεικτικά από κάθε έτος ώστε να προκύπτει η μισθολογική διαφορά. 
4. Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την παροχή εξουσιοδότησης και την δικηγορική αμοιβή που θα λάβει το γραφείο σε περίπτωση θετικής έκβασης της υπόθεσης
5. Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου εφόσον διαθέτετε.
            Θεωρώ πως είναι άδικο να μην πάρουμε τα χρήματα αυτά, που τα δικαιούμαστε.
            Ενώ θεωρητικά ανήκουμε στα ειδικά μισθολόγια, τελικά παίρνουμε λιγότερα χρήματα από ένα δημόσιο υπάλληλο με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας. Όλοι γνωρίζουμε τις ειδικές συνθήκες υπηρεσίας και διαβίωσης των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. Στο θέμα δε των μειώσεων των συντάξεων είμαστε οι πιο παράλογα αδικημένοι με τις μεγαλύτερες μειώσεις. Λογικά έπρεπε να συμβεί το αντίθετο γιατί είμαστε αυτοί που προσφέρουν ελευθερία και ασφάλεια στους Έλληνες για να αναπτύσσονται και να παράγουν, βοηθώντας έτσι στην παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της Πατρίδας μας, συστατικά στοιχεία της ανάπτυξης που όλοι προσδοκούμε.
Με εκτίμηση
Γιώργος Τσακίρης
Β΄ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
ΥΓ:
       1. Ελπίζω πως με το γράμμα αυτό δε θα βρεθεί κάποιος συνάδελφος ή φίλος που θα βγάλει το συμπέρασμα πως ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δημιουργήθηκε για να διευκολύνει κλαδικά αιτήματα των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, άρα είναι συντεχνιακό κόμμα. Δημιουργήθηκε για να οδηγήσει σε μια σύγχρονη, ευημερούσα, παραγωγική, αναπτυσσόμενη, περήφανη Πατρίδα, σεβαστή από την Παγκόσμια Κοινότητα.  Απλά επιθυμώ σαν άτομο, από συναδελφική αλληλεγγύη και μόνο, να βοηθήσω συναδέλφους.
       2. Ο δικηγόρος κ. Παραγιουδάκης Κ.  δεν είναι μέλος ή στέλεχος ή έχει κάποια  σχέση με το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου