Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Λάρισα: Εκατοντάδες μετανάστες αρνούνται να αποβιβαστούν από τα λεωφορεία και να μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας.



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Λάρισα: Εκατοντάδες μετανάστες αρνούνται να αποβιβαστούν από τα λεωφορεία και να μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας.
Έ, αφήστε τους στα λεωφορεια!
Αντί να πούν και ‘’ευχαριστώ’’ που δεν τους έχουμε στείλει ‘’πακέτο’’ στην πατρίδα τους, ΑΠΑΙΤΟΥΝ και από πάνω !
http://www.huffingtonpost.gr
    Στην άρνηση των Αφγανών λαθρομεταναστών να αποβιβαστούν από τα λεωφορεία και να εγκατασταθούν στην νέα δομή φιλοξενίας σε ανενεργό στρατόπεδο στο Κυψελοχώρι του δήμου Τεμπών, έχει «κολλήσει» από το μεσημέρι η επιχείρηση μεταφοράς τους από την δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο.
    Όπως είναι γνωστό, η δομή του Κουτσοχέρου πρέπει να εκκενωθεί, καθώς εκεί θα ξεκινήσουν διαδικασίες εγκατάστασης 200 προκάτ οικίσκων οι οποίες θα διαρκέσουν επί δίμηνο. Ως εκ τούτου, οι 619 λαθρομετανάστες που μέχρι το πρωί βρισκόταν εκεί, πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες δομές.
    Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε από το μεσημέρι επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού η οποία όμως «σκόνταψε» στην άρνηση των πρώτων Αφγανών μεταναστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στο Κυψελοχώρι, να μείνουν στην νέα δομή καθώς ισχυρίζονται ότι οι συνθήκες εκεί είναι χειρότερες από ότι στο Κουτσόχερο.
    Μέχρι αυτή τις 22:30, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείου, αρνούνταν να κατεβούν από τα λεωφορεία, ενώ νωρίτερα κάποιοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν και είδη ρουχισμού στην είσοδο του καταυλισμού. Ζητούν δε διαβεβαιώσεις ότι η φιλοξενία τους στον συγκεκριμένο χώρο θα είναι προσωρινή και εν συνεχεία θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές όπου θα υπάρχουν οικίσκοι.
    Ο αρχικός σχεδιασμός εκκένωσης του καταυλισμού του Κουτσόχερου ήταν οι 450 περίπου Αφγανοί που βρισκόταν εκεί να μεταφερθούν στο Κυψελοχώρι και οι υπόλοιποι που είναι Σύριοι να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνουν προσωρινά προκειμένου να επανέλθουν στο Κουτσόχερο όταν θα έχουν αναπτυχθεί οι οικίσκοι. Αίτημα που έχουν υποβάλει και οι ίδιοι εγγράφως στο τοπικό συντονιστικό και το οποίο έγινε αποδεκτό, καθώς στο Μνημόνιο Κατανόησης με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή αρχικά ενός χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο ‘’Στρατόπεδο Ευθυμιοπούλου’’ στην περιοχή Κουτσόχερου του νομού Λάρισας, από την Ερυθρά Ημισέληνο, τέθηκε ως προϋπόθεση να εγκατασταθούν Σύριοι πρόσφυγες.
    Η μεταφορά των Συρίων προσφύγων στην Θεσσαλονίκη είχε προγραμματιστεί να γίνει μετά την μεταφορά των Αφγανών μεταναστών, αλλά η εμπλοκή που σημειώθηκε από το μεσημέρι σήμερα έχει καθυστερήσει την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου