Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Διαζύγιο γρήγορα, δεν ήμασταν και ερωτευμένοι!



Διαζύγιο γρήγορα, δεν ήμασταν και ερωτευμένοι!
  
  Τι άλλο θα έλεγε το Λουξεμβούργιο ‘’τσιράκι’’ των Γερμανών ?
    Όλοι ξέρουμε την μεγάλη ‘’αγάπη’’ των Γερμανών και των Βρετανών. Και οι δύο, ( και οι Γάλλοι από κοντά ) θέλουν να είναι τα ‘’αφεντικά της Ευρώπης’’.
    Τώρα, ο δρόμος για τους Γερμανούς είναι ορθάνοιχτος, για την ίδρυση του Δ’ ΡΑΙΧ, εκτός και εάν κάποιοι ακόμα δούν καθαρά και ‘’την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια’’.
    Δεν ανέχεται ο Βρετανός τον Γερμανό σαν ‘’αφεντικό’’.
    Ούτε και το αντίθετο.
    Εάν αναλύσετε τα εκλογικά αποτελέσματα της Βρετανίας, θα δείτε ότι το ‘’ΒREXIT’’ ψηφίστηκε σε περιοχές με λίγους μετανάστες. Το Λονδίνο που θέλει να παραμείνει, είναι το μισό και βάλε μετανάστες. Νόμιμοι σαφώς, 2ης γενιάς και περισσότερο ίσως. Αυτό δεν μας λέει τίποτα ?
    Γεγονός πάντως είναι ότι το ‘’ντόμινο’’ άρχισε πλέον, και οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι όχι για την ενότητα της ΕΕ ( Ποιάς ???? ) αλλά ακόμα και για την ύπαρξή της.
http://www.iefimerida.gr/
    Με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το αποτέλεσμα του Brexit. «Δεν πρόκειται για ένα φιλικό διαζύγιο, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο ακριβώς και για μια σφοδρή ερωτική σχέση» είπε.
    Δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Μάλιστα σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αναμονής έως τον Οκτώβριο, όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραιτηθεί από το αξίωμά του.
     «Οι Βρετανοί αποφάσισαν χθες ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε έως τον Οκτώβριο προκειμένου να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες να διαπραγματευτούμε τους όρους της εξόδου τους» επισήμανε ο Γιούνκερ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
    «Θα ήθελα να ξεκινήσουμε αμέσως», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.
    Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι η ΕΕ θα ακολουθήσει μια «λογική προσέγγιση» στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου