Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Καινούργιο ''χαράτσι'' για 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.



Καινούργιο ''χαράτσι'' για 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
aftodioikisi.gr
    Το «σαφάρι» των φόρων συνεχίζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι ένα παλιό χαράτσι χτυπάει την πόρτα 2.500.000 ιδιοκτητών ακινήτων.
    Πρόκειται για φόρο που αφορά όσους δεν έκαναν δήλωση κατάρτισης ακίνητης περιουσίας την περίοδο 1997-1999 και τώρα καλούνται να πληρώσουν στο Κτηματολόγιο.
    Πρόκειται για ένα ποσό 35 ευρώ και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους, δικαιώματα για τα οποία εκείνη την περίοδο οι ιδιοκτήτες δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν τέλος.
    Πάντως πρόκειται κυρίως για πολίτες που δεν προχώρησαν στη δήλωση των ακινήτων υπό τον φόβο της εφορίας, αμελείς που αγνόησαν τη διαδικασία, ομογενείς τρίτης, τέταρτης και πέμπτης γενιάς, που δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να προσδιορίσουν την περιουσία τους, οι συνιδιοκτήτες και όσοι δεν έχουν τίτλους για την περιουσία τους.
    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά μέσω του taxinet στους ιδιοκτήτες τα ραβασάκια και τότε θα φανεί πόσα θα πληρώσει ο καθένας με βάσει την ιδιοκτησία που είχε δηλωθεί την περίοδο 1997-1999.
    Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παραλάβουν τα ειδοποιητήρια μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Κτηματολογίου κάνοντας χρήση των κωδικών του taxisnet.
    Η πληρωμή θα γίνει στην Εταιρία Κτηματολογίου μέσω τράπεζας. Σε διαφορετική περίπτωση όσοι δεν δηλώσουν το ακίνητο τους, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού θα θεωρηθεί αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου.
    Με την πάροδο των ημερομηνιών, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου