Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Κατασχέθηκαν 22 τόνοι μύδια στη Χαλάστρα. Σύλληψη 2 ατόμων .Κατασχέθηκαν 22 τόνοι μύδια στη Χαλάστρα. Σύλληψη 2 ατόμων .
Γιατί καταστροφή ρε παιδιά?
Μύδια σαχανάκι ( με ντομάτα ή μουστάρδα ) , μυδοπίλαφο, τηγανιτά, αχνιστά, μυδομακαρονάδα, τόσα ωραία πράγματα γίνονται….
Γιατί καταστροφή ?
    Είκοσι δύο τόνοι μύδια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος και ένας 44χρονος Έλληνας.
    Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης σκάφος να κινείται με σβηστά φώτα ναυσιπλοΐας και να προσεγγίζει την προβλήτα όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση αλιευμάτων.
    Φορτηγό-ψυγείο όχημα προσέγγισε την περιοχή και ξεκίνησε διαδικασία φόρτωσης παλετών με μύδια. Με το πέρας της φόρτωσης το φορτηγό όχημα ξεκίνησε με πορεία προς την Εθνική Οδό, όπου εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε εντός της περιοχής Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, από μεικτό κλιμάκιο στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
    Κατά τον έλεγχο συνελήφθη ο 23χρονος οδηγός του οχήματος καθότι δεν έφερε μαζί του δελτίο αποστολής και έγγραφο καταγραφής ζώντων δίθυρων μαλακίων, ενώ σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας η ανωτέρω περιοχή είναι υγειονομικά κλειστή για αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση για ανθρώπινη κατανάλωση όλων των οστρακοειδών. Εντός του Φ/Γ οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 22 τόνοι μύδια περιτυλιγμένα με νάιλον συσκευασία πάνω σε παλέτες.
    Στη συνέχεια προσήλθε στο σημείο ένας 44χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του φορτίου και συνελήφθη επίσης. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα οστράκων πρόκειται να καταστραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου