Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ένας Μπάμπης



Ένας Μπάμπης
Χρήστος Μπολώσης, Υποστράτηγος ε.α.
    Εκείνο το πρωί, ο Μπάμπης, είχε ξυπνήσει μ’ ένα κεφάλι ίσα με δυό τόνους βάρος και ίσα με πέντε τόνους πονοκέφαλο, αφού χθες στη ταβέρνα της χήρας είχε κατεβάσει δύο κιλά τσίπουρο και μια νταμιτζάνα κοκκινέλι από το καλό. Είχε ακούσει τον σύντροφο Κουτσούμπα στη τηλεόραση και αλάφιασε και είπε να «μουσκέψει» λίγο το μυαλό του, μπας και βγάλει άκρη και κυρίως να καταλάβει αν καλώς κατάλαβε τα υπό του Πατριάρχου ή μάλλον του «Πατερούλη» του ημετέρου κομμουνισμού λεχθέντα. Μπα! Ούτε που μπόρεσε να το καταπιεί το κορόμηλο.
    Τώρα, έχει προσγειωθεί στο καφενείο της γειτονιάς του, να πιεί δυό τρεις καφέδες σκέτους μπας και συνέλθει. Ο λόγος; Μυστήριο! Είναι σφίγγα ο Μπάμπης και δεν του παίρνεις κουβέντα και δεν πα να ‘σαι η Σία και η Τασία μαζί. Κάθε τόσο ανάβει το τσιγάρο του, καθ’ όσον εκεί επιτρέπεται το κάπνισμα και όχι σαν το Πολάκη όπου λάχει.
    Ανάβει το λοιπόν το τσιγάρο του ο Μπάμπης και φυσάει μια δώθε μια κείθε το καπνό και φιλοσοφεί: «Ρε τι είπε το άτομο; Τι είπε ρε ο Κουτσούμπας;». Όμως τη φιλοσοφία του τη λέει δυνατά και την ακούει από δίπλα ο Πετράν, παλιό σέντερ φορ της ομάδας της γειτονιάς, πλην από πολιτική καδρόνι.
   Τι είπε κύριε Μπάμπη; Ρωτάει με σεβασμό ο ολίγον από Μέσι Πετράν, το σεβάσμιο κ. Μπάμπη, που σήμερα είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες και όλοι οι Γκούντγιονσεν που τις ψαρέψανε.
    Ρε δεν άκουσες τι είπε χθες βράδυ ο σύντροφος;
    Δεν έλαχε κυρ Μπάμπη, καθόσον χθές έβλεπα Euro.
    - Τη τύφλα σου έβλεπες. Τι θα σου προσφέρει ρε το φιτιμπόλι; Θα σου δώκει να φας; Ενώ αν άκουγες τον σ. Κουτσούμπα θα μάθαινες τι σε περιμένει και θα χαιρόσουνα χαρά μεγάλη. Άκου το λοιπόν για να μαθαίνεις, ρεζίλι της Ακαδημίας Αθηνών. Είπε ο σύντροφος ότι, οψόποτε έλθει στην εξουσία το τιμημένο (λέμε τώρα) ΚΚΕ, το οποίο ως γνωστόν στον Μελιγαλά «έκανε μισή δουλειά», όπως ισχυρίζεται, διότι προφανώς δεν του αρκούν οι 2.000 σφαγιασθέντες, οψόποτε λοιπόν έρθει το ΚΚΕ στα πράγματα, θα συμβούν τα εξής ωραία:
    α. Τα πολιτικά κόμματα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν «εφόσον βεβαίως εκφράζουν το εργατικό λαϊκό συμφέρον». Σχόλιο Μπάμπη: «χωρίς βεβαίως να διευκρινίσει ποιος το καθορίζει το εργατικό συμφέρον». Τώρα εμείς κάτι ψιλιαζόμαστε, αλλά ας το προσπεράσουμε.
    β. Η Δεξιά, θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Σχόλιο Μπάμπη: «Δεν ξεκαθάρισε αν αυτό θα γίνει συνοδεία κονσερβοκουτιού ή απλώς με ‘’Μέθοδο Κατύν’’».
    γ. Δεν θα υπάρχουν αστικά κόμματα, ούτε και εργοστασιάρχες και εφοπλιστές. Σχόλιο Μπάμπη: «Προφανώς θα ιδρυθούν υπεραστικά κόμματα και τα εργοστάσια και τα πλοία θα τα χειρίζεται 6 μήνες ο Κουτσούμπας και 6 η Παπαρήγα».
    δ. Οι βουλευτές, θα εκλέγονται στους τόπους δουλειάς. Σχόλιο Μπάμπη: «Δηλαδή κάθε γιαπί και βουλευτής, κάθε συνεργείο και υπουργός». 
    -Τι μου λες, άνοιξε δυό πιθαμές το στόμα του ο Πετράν;
    Αλλά ο Μπάμπης είχε πάρει φόρα και δεν κρατιότανε. Ανάβει άλλο τσιγάρο, πάλι ο καπνός δεξιά και ζερβά, πίνει μια γουλιά από το φαρμάκι που τούχει φέρει ο καφετζής και συνεχίζει.
    Να κάνουμε μία υπόθεση εργασίας, βγαλμένη από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Star Trek, το Mad Max, το Jurassik Park, η Αλίκη στο Ναυτικό και τέτοια
    Ας πούμε λοιπόν και δώσε βάση ρε υπόλοιπο από Ρονάλντο, ότι καλεί τον Ηλία τον Κασιδιάρη κάποιος μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός (από εδώ αρχίζει η φαντασία) και τον ρωτάει ο μεγαλοδημοσιογράφος, που έχει και στο νου του, ότι το κανάλι του χρωστάει ένα κάρο λεφτά στο δημόσιο και έναν αραμπά ευρώ σε όποιον μιλάει Ελληνικά, να πει δύο λόγια για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η Χρυσή Αυγή, όταν αυτή έρθει στα πράματα.
    Ο Κασιδιάρης παίρνει φόρα και λέει πράγματα αντίστοιχα με αυτά του συντρόφου.
    Αντιλαμβάνεσαι ρε σέντερ φορ, χωρίς το ‘’σέντερ’’ και χωρίς το ‘’φορ’’, τι θα επακολουθούσε; Να σε βοηθήσω:
    α. Ο μεγαλοδημοσιογράφος, θα γινόταν αμέσως μικροδημο-σιογράφος και θα έμενε χωρίς δουλειά.
    β. Θα οργανωνόταν πάνελ, στα οποία θα συμμετείχαν όλες «οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις» (
τις είχαμε ξεχάσει αυτές…), που θα έκρουαν αγανακτισμένοι τις καμπάνες (για ποιόν κώδωνα μιλάμε τώρα) για τον επερχόμενο κίνδυνο.
    γ. Θα κοβόταν το γάλα σε όλα τα αιγοπρόβατα.
    δ. Ο κ. Φίλης, θα έθετε υπό την αιγίδα του την Πανορθόδοξη (
το «Παν» μη το δένετε και κόμπο…) Σύνοδο, αν αυτή τελικώς γίνει. Δηλαδή θα κάνει ότι ακριβώς έκανε και με την Γραμμή ψυχολογικής στήριξης για λεσβίες, γκέϊ, αμφί, τρανς, την οποία έθεσε υπό την αιγίδα του και με το βάρος του, έλυσε το πρόβλημα της Παιδείας…
    - Τι μου λες κυρ Μπάμπη μου; Όλα αυτά θα γίνονταν.
    - Τι όλα αυτά ρε. Αυτά δεν είναι ούτε τα μισά.
    - Και τώρα που τα είπε ο σύντροφος Μήτσος γιατί δεν έγινε τίποτα;
    - Πώς δεν έγινε ρε. Έγινε αυτό ακριβώς που είπες.
    - Δηλαδή;
    - Τίποτα.
    Και ο Μπάμπης παράγγειλε άλλον ένα διπλό σκέτο ενώ το σεντερφοράκι εν αποστρατεία, ακόμα ξύνει την κεφάλα του, αλλά είπαμε την σήμερον ημέρα, ουδείς έγινε σοφότερος, ξύνοντας την κεφάλα του.
    Άτιμη κοινωνία…
Υ.Γ.: Εκείνο το καλό παιδί, τον συνάδελφο του Θουκυδίδη, κ. Χρήστο Βαλταδώρο, που μας ενημέρωσε ότι η Αγία Σοφία, ήταν εξ’ αποανέκαθεν ισλαμικό μνημείο, τον έχει ακόμη σύμβουλο ο κ. Μητσοτάκης; Ρωτάω επειδή κάποιους άλλους, που τόλμησαν - και μπράβο τους - να πουν αλήθειες για τους τούρκους, τους διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τύπου Μπέρια και Στάλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου