Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Απειλές από τα κατεχόμενα για το φυσικό αέριο της Κύπρου: Θα προκληθούν εντάσεις…



    Για το Κυπριακό ενημέρωσε τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων σήμερα ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ενώ χθες έπραξε το ίδιο με τους εκπροσώπους των συντεχνιών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
    Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων δήλωσαν μετά την δίωρη συνάντηση πως ήταν εποικοδομητική, αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που συζητούνται.
    Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ του ΡΤΚ είπε ότι ο στόχος είναι μετά τις εκλογές του Μαΐου να επιτευχθεί πρόοδος με γρήγορο τρόπο και να έχουμε μια λύση εντός αυτής της χρονιάς. Το αν υπάρχει μακρύς ή σύντομος δρόμος μέχρι τη λύση αυτό θα το δούμε μετά τον Μάιο, πρόσθεσε.
    Θεώρησε δε σωστή την προσέγγιση του Μουσταφά Ακιντζί ότι εάν η ε/κ πλευρά προχωρήσει σε γεωτρήσεις αυτό ίσως προκαλέσει εντάσεις φέροντας ως παράδειγμα το τι έκανε η Τουρκία την τελευταία φορά. Γι αυτό, ανέφερε, πιο σωστό είναι να μην προωθηθεί κάτι τέτοιο.
    Ο γγ του ΚΕΕ, Ντουρσούν Ογούζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ήδη από τις δηλώσεις στο “νότο” φαίνεται πως οι εκλογές του Μαίου επηρεάζουν τη διαδικασία των συνομιλιών αλλά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αυτό είναι εσωτερικό θέμα της ε/κ κοινότητας, όπως είπε.
    Ο Σερντάρ Ντενκτάς επέμεινε στην ανάγκη η όποια συμφωνία να γίνει πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, όπως και η συνέχιση των εγγυήσεων.
    Ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Ογιγίτ είπε ότι λόγω των εκλογών του Μαΐου το Κυπριακόμπήκε στο ριλαντί” και αναμένει επιτάχυνση από τον Ιουνίου. Αναφέρθηκε επίσης στην ΕΔΕΚ λέγοντας ότι αυτό το κόμμα θεωρεί τον εαυτό του σοσιαλδημοκρατικό αλλά “κατ εμένα έγινε ένα ρατσιστικό κόμμα και ο ηγέτης του διαδίδει πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για να ανεβάσει τα ποσοστά του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου