Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

8.Συνάντηση ΠΟΣ με ΕΑΑΣ.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Συνάντηση ΠΟΣ με ΕΑΑΣ.

Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014                                                                                                                             Αριθμ. Πρωτ. 37/2014
Αθήνα, 21  Σεπ. 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 46
     Την Πέμπτη 18 Σεπ. 2014, τετραμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΣ συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΑΑΣ στην έδρα της Ένωσης.
      Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία θέληση για συντονισμό των προσπαθειών μας για τον κοινό αγώνα, που είναι η αναγνώριση των δίκαιων και δεδικασμένων αιτημάτων μας από την Πολιτεία.   
      Διευκρινίστηκε η ανεξαρτησία των δύο φορέων και η διακριτή λειτουργία τους, ήτοι ο θεσμικός ρόλος της ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ και της ΠΟΣ ως δευτεροβάθμιο ΝΠΙΔ που εκπροσωπεί 24 Φορείς. Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε η ανάγκη συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και στοιχείων, έγκαιρης και αμφίπλευρης ενημέρωσης για θέματα αποστράτων, για τα οποία ήδη διαπιστώθηκε σημαντική σύγκλιση απόψεων.
      Για το θέμα που προέκυψε από την μη έγκαιρη ενημέρωση, περί της πρόσφατης μείωσης της παροχής του ΕΚΟΕΜΣ κατά 15%, διαπιστώθηκε ότι τα δύο νυν μέλη της ΕΑΑΣ που συμμετέχουν στη ΔΕ/ΕΚΟΕΜΣ, δεν είχαν ενημερωθεί από αυτήν για τη συγκεκριμένη μείωση, ώστε να ενημερώσουν την ΕΑΑΣ. Τονίσθηκε μάλιστα από πλευράς ΠΟΣ, ότι πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι να μην θίγει συναδέλφους.
      Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας, διατυπώθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας και τέλος αντηλλάγησαν από τους Προέδρους αναμνηστικά της Ένωσης και της Ομοσπονδίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου