Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

1.Συμβαίνει στην Ινδία: Κορυφαία πολιτικός μπήκε στη φυλακή για διαφθορά

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
1.Συμβαίνει στην Ινδία: Κορυφαία πολιτικός μπήκε στη φυλακή για διαφθορά
    Τον κόσμο πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα αναγκαστεί να βλέπει, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Τζαϊαράμ Τζαϊαλαλί. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες πολιτικούς της Ινδίας η οποία καταδικάστηκε για διαφθορά και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
    Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε πως η προσωπική περιουσία της Τζαϊαράμ Τζαϊαλαλίθα δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει και την έκρινε ένοχη για αδικαιολόγητο πλουτισμό που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Η δικαστική υπόθεσε κράτησε 18 ολόκληρα χρόνια.
    Η Τζαϊαράμ Τζαϊαλαλί ήταν η πρώτη υπουργός της πολιτείας Ταμίλ Ναντού, αλλά αυτό δεν την έσωσε από κάθειρξη τεσσάρων ετών και την υποχρέωση να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων.   Παράλληλα θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα της πρώτης υπουργού, ενώ χάνει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα για έξι χρόνια.
    Η πολυετής δικαστική υπόθεση άρχισε μετά από καταγγελίες πολιτικών αντιπάλων της κ. Τζαϊαλαλίθα, με την ίδια να κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες.
    Στην αρχή της υπόθεσης, οι αντίπαλοί της την είχαν κατηγορήσει πως είχε συγκεντρώσει περιουσία 660 εκατ. ρουπίων, τη στιγμή που ο συμβολικός μηνιαίος μισθός της ήταν 1 ρουπία.
    Ωστόσο, η διάσημη πολιτικός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολυτελή ζωή. Πριν από 20 χρόνια, ο γάμος του θετού γιου της έσπασε κάθε ρεκόρ μονάχα για το μέγεθός του, με 150.000 καλεσμένους.
    Πριν την είσοδό της στην πολιτική, η κ. Τζαϊαλαλίθα ήταν μία πολύ διάσημη ηθοποιός, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 150 ταινίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου