Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

2.ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ
Πώς κατέστρεψαν την ικανότητα της Ελλάδας να ελέγχει τα σύνορά της
Η συνωμοσία, τα θύματα, η δικαίωση
 defencenet.gr 
    O 3oς τακτικός ανακριτής Δ.Φούκας κοίταξε τον άνδρα που είχε απέναντί του και διερωτήθηκε αν άκουσε καλά ή αν του κάτι του ξέφυγε. Γι αυτό και ξαναρώτησε: 
    "Είπατε ότι μια ισραηλινή εταιρεία σας πλησίασε και σας έδωσε ολόκληρο τον φάκελο του υπό προμήθεια ρωσικού Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας της ΕΥΠ και σας είπε ότι αυτό το έργο δεν πρέπει να προχωρήσει;". 
    "Ναι, ακριβώς αυτό" απάντησε άνδρας με τα λευκόγκριζα μαλλιά και τα σοφιστικέ γυαλιά.
    "Κι εσείς τι κάνατε;" ξαναρώτησε ο ανακριτής.
    Ο μάρτυρας σήκωσε ελαφρά τους ώμους και απάντησε: "Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα. Μετά δεν ασχολήθηκα καθόλου". 
    "Ευχαριστώ κ.Αλεξ Ρόντος, δεν έχω άλλες ερωτήσεις για την ώρα" έκλεισε την συζήτηση ο ανακριτής και σκέφθηκε. "Κοίτα να δεις τις μπορεί να προκύψει σε μια υπόθεση. Γι άλλα πας κι άλλα σου βγαίνουν"...
    Και ήταν λογικό να το σκεφθεί: Για την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή είχε καλέσει ως μάρτυρα (εν συνεχεία απαγγέλθηκαν και βαριές κατηγορίες σε βάρος του) τον Αλεξ Ρόντος, εμπλοκή ξένων παραγόντων σε κρίσιμο ζήτημα εθνική ασφάλειας προέκυψε.
    Πόσο κρίσιμο; Τόσο ώστε να έδινε την πολυπόληθητη "προενημέρωση 24 ωρών" στα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων επικείμενης στρατιωτικής εισβολής από την Τουρκία και όχι μόνο: Κάλυπτε με ρωσικούς δορυφόρους μέχρι 100 χλμ. στην ενδοχώρα Αλβανίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, οποιαδήποτε "περίεργη" κίνηση.
    Κινήσεις πρακτόρων, λαθροδιακινητών, λαθρεμπόρων κλπ οι οποίοι κινούνται σε αχαρτογράφητα μονοπάτια και περιοχές. Σε real-time και με διακριτική ικανότητα περί τους 30 πόντους. Δηλαδή ακόμα και ένα απλό ΑΚ-47 να μετέφεραν στον ώμο θα εντοπίζονταν.
    Η υπόθεση ξεκίνησε το 2005. Μια ομάδα πατριωτικά σκεπτόμενων στελεχών της ΕΥΠ που είχαν "αποχαιρετήσει" προ πολλού τις κομματικές ταμπέλες ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν στην κάλπη, εντοπίζουν ένα πρόγραμμα της ΕΕ, με το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί "αθόρυβα", αφού απαγορεύεται από την ΕΕ η χρηματοδότηση προγραμμάτων εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ένα δορυφορικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.
    Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός, ο πρώτο βγαίνει άγονος, στον δεύτερο ανακηρύσσεται μειοδότης η κοινοπραξία  Πλανητική Α.Ε - Pansystems AE. Προϋπολογισμός προγράμματος κάπου 1,6 εκατ. ευρώ περίπου από τα οποία το 1 εκατ. ευρώ θα προερχόταν από κοινοτικά κονδύλια. Το λογισμικό ρωσικής εταιρείας, οι δορυφόροι ρωσικοί, αλλά και κάποιοι εμπορικοί δυτικοί δορυφόροι. Ολα αυτά στα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008.
    Αμέσως ξεκινά η εφαρμογή του έργου, επί διοίκησης του Ιωάννη Κοραντή.
    Το έργο στηρίζεται από όλα τα εθνικώς σκεπτόμενα στελέχη της υπηρεσίας, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, όπως ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην ΕΥΠ, (ΠΟΣΕΥΠ), ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και ο οποίος ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Κατασκοπείας της Υπηρεσίας.
    Το πρόγραμμα όμως φτάνει "στ'αυτιά" των "συμμάχων": Ο ίδιος ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρντ ενημερώνεται για το θέμα.
    Οπως αποκαλύπτεται αργότερα σε τηλεγράφημα του Wikileaks ο Ν.Σπέκχαρντ ("πουλέν" του Λ.Λαυρεντιάδη και πρόεδρος της αμαρτωλής Proton Bank με πρωταγωνιστικό ρόλο στο μετέπειτα κολοσσιαίο σκάνδαλο) "υπόσχεται να σταματήσει το έργο όπως και οποιαδήποτε ρωσική σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο".
    Και βέβαια το κατά τα άλλα "απόρρητο" πρόγραμμα "φτάνει στα αυτιά" και των Ισραηλινών.
    Απλά κανείς από τους παραπάνω δεν θέλει να αποκτήσει η Ελλάδα δυνατότητες δορυφορικής επιτήρησης σε βάθος 100 χλμ από τα χερσαία σύνορά της. Αλλωστε και οι δύο προαναφερθείσες χώρες έχουν ενεργές πλήθος ειδικών και "μαύρων" επιχειρήσεων σε αυτή την ζώνη.
    Ακολουθούν, ο σχεδιασμός της απόπειρας δολοφονίας του Κ.Καραμανλή, το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου, τα Δεκεμβριανά, η κυβέρνηση Καραμανλή αποσυντίθεται και εν τέλει καταρρέει. Είναι η δεύτερη ελληνική κυβέρνηση που ρίχνουν οι ξένοι μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 με την αποστασία Σαμαρά.
    Αναλαμβάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009. Ο Α.Ρόντος αναλαμβάνει το γνωστό πόστο του.
    Συνεργάζεται στενά και με τον Αρη Καρατζά, τον πράκτορα της CIA άνθρωπο που διώκεται για τις υποκλοπές στην Ελλάδα. Ο Αρης Καρατζάς συνεργάζεται κάτι παραπάνω από στενά με τον "ισραηλινό παράγοντα".
    Γίνεται η - ομολογημένη από τον Αλεξ Ρόντος - παρέμβαση για το ρωσικό συστημα από τους Ισραηλινούς, η ενημέρωση στον Γ.Παπανδρέου και μέσα σε λίγες ημέρες μπλοκάρεται η ενεργοποίηση του συστήματος.
    Αλλά έπρεπε να βρεθεί μία δικαιολογία για να γίνει αυτό. Κατ'αυτό τον τρόπο κατασκευάζονται κατηγορίες από την διοίκηση που μόλις έχει διορίσει ο Γ.Παπανδρέου, υπό το νέο διοικητή Κ.Μπίκα, για απάτη σε βάρος του δημοσίου, απόπειρα απάτης σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και συνέργεια στα παραπάνω κατά 14 κορυφαίων στελεχών της ΕΥΠ και 6 στελεχών της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
    Το defencenet.gr έχει στα χέρια του το σύνολο των ονομάτων, αλλά θα περιοριστούμε στα ονόματα του Ι.Κοραντή τότε διοικητή της ΕΥΠ και του Κ.Αγγελάκη που ως πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου γιατί θεωρούμε ότι ονόματα και διευθύνσεις στελεχών της ΕΥΠ δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν σε κοινή θέα.
    Τους στέλνουν όλους στον εισαγγελέα. Καταστρέφουν καριέρες. Κάποιοι από αυτούς πεθαίνουν από την στεναχώρια τους.
    Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί εξαπάτησαν το ελληνικό δημόσιο. Γράφεται ότι "Εδωσαν 1.600.000 ευρώ για να προμηθευτούν λογισμικό  και συστήματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο". Και βέβαια ότι "Πήραν κονδύλια της ΕΕ για συστήματα τα οποία δεν προβλέπεται η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ".
    Να ήταν 16.000.000 ή 160.000.000 ευρώ το κονδύλι κάποιος θα το καταλάβαινε. Είκοσι άτομα θα είχαν βγάλει στην πρώτη περίπτωση ένα καλό "χαρτζηλίκι" και στην δεύτερη περίπτωση, μια ολόκληρη περιουσία. Αλλά για 1.600.000 ευρώ τόσο φασαρία;
    Η προμηθεύτρια εταιρεία κινείται κατά της ΕΥΠ. Στις 9 Φεβουαρίου 2012 δικαιώνεται: Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχεται ότι το σύστημα ήταν απόλυτα αξιόπιστο, μοναδικό και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της υπηρεσίας και συνεπώς κάνει αποδεκτή την αίτηση ακύρωσης και διατάσσει την ΕΥΠ να το παραλάβει.
    Πριν μερικές ημέρες δημοσιοποιείται και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών μετά από δύο πραγματογνωμοσύνες στο σύστημα.
    Σε ότι αφορά το σύστημα η ίδια απόφαση με αυτή του διοικητικού Εφετείου: Απόλυτα αξιόπιστο, μοναδικό και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες αθώοι και οι 20 κατηγορούμενοι. Η συνωμοσία καταρρέει, αλλά η ζημιά έχει γίνει. Η εθνική ασφάλεια έχει δεχθεί καίριο κτύπημα.
    Υπολογίζεται ότι κάπου 1.000.000 λαθρομετανάστες πέρασαν από τον Εβρο, τα ελληνοαλβανικά σύνορα κλπ. αυτά τα πέντε χρόνια, ενώ έγιναν μεγάλες ζημιές και σε επιχειρήσεις καθαρά εθνικής ασφάλειας στις οποίες δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε (ακόμα...).
    Τουλάχιστον θα ασκηθεί (έτσι "για τα μάτια του κόσμου") κάποια δίωξη για εθνική προδοσία, κατασκοπεία και ζημιά σε βάρος των εθνικών συμφερόντων κατά αυτών που ανέλαβαν να εκτελέσουν τις διαταγές των "ξένων αφεντάδων";


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου