Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

4.H Sprider διαλύεται: Στο σφυρί ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.H Sprider διαλύεται: Στο σφυρί ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία
capital.gr
     Όταν ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ένδυσης - υπόδησης Sprider Σάκης Χατζηιωάννου δήλωνε το 2010 ότι «πρώτα θα κλείσουν οι άλλοι και μετά η Sprider», δύσκολα φανταζόταν ότι τέσσερα χρόνια αργότερα τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
    Σήμερα, εννέα μήνες μετά την κήρυξη σε πτώχευση, όπως αναφέρει το Capital.gr, ολοκληρώθηκε η σύνταξη της αρχικής έκθεσης περιουσιακής κατάστασης της Sprider. Στην έκθεση επισημαίνεται πόση περιουσία διαθέτει μία πτωχευμένη εταιρεία με στόχο την ικανοποίηση των πιστωτών της.
    Η Sprider διαθέτει ακίνητα εκτιμώμενης αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στην ακίνητη περιουσία της εταιρείας δεν περιλαμβάνεται το κτήριο της έδρας στην Ανθούσα που πουλήθηκε το 2007 έναντι 39,5 εκατ. ευρώ.
    Παράλληλα, η αξία του πάγιου εξοπλισμού της Sprider από υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Ηράκλειο και Λάρισα τοποθετείται στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των αποθεμάτων που παρέμειναν απούλητα, μέχρι το «λουκέτο», διαμορφώνεται σε 975,1 χιλιάδες ευρώ.
    Στα στοιχεία που θα βγει στο σφυρί, μέσω του συνδίκου, περιλαμβάνονται δύο οχήματα BMW και Audi που έχουν εκτιμηθεί προς 30.000 ευρώ.
    Στο ενεργητικό της εταιρείας έχει προστεθεί απαίτηση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, της Sprider από ασφαλιστική αποζημίωση λόγω της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τον Φεβρουάριο του 2012 στην Ανθούσα.
    Ωστόσο, η εν λόγω απαίτηση, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, είναι υπό αίρεση. Και αυτό επειδή, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εμπρησμός φέρεται να ήταν προσχεδιασμένος και στο πλαίσιο αυτό τέλη του 2012 η εισαγγελία Αθηνών άσκησε δίωξη κατά της εταιρείας. Τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε διαψεύσει η εταιρεία με ανακοίνωσή της, κατά την περίοδο εκείνη, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση την υπόθεση διερευνά η δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο ότι η εταιρεία θα καταφέρει να εισπράξει τα 12 εκατ. ευρώ της αποζημίωσης.
    Η εταιρεία οφείλει 5,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ820 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο και 185.000 στην εφορία και μέσω του πλειστηριασμού της κινητής και ακίνητης περιουσίας αναμένεται να ικανοποιηθούν, με σειρά προτεραιότητας, οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο, ενώ τμήμα μόνο των οφειλών αναμένεται να ικανοποιηθεί προς τους περισσότερους από 800 εργαζόμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου