Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

9. Βιοενέργεια - Βιοσυντονισμός

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
9. Βιοενέργεια -    Βιοσυντονισμός
Πασχάλης Π. Καλούδης Γενικός  Αρχίατρος  ε. α. Φυσίατρος  και  Ομοιοπαθητικός             
ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
    Η βιοενεργειακή θεραπεία είναι γνωστή στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. εδώ και περισσότερο από μισόν αιώνα. Η σύγχρονη βιοενεργειακή ανάλυση αποτελεί έναν πολύ απλό τρόπο διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης της ανθρώπινης υγείας και ασθένειας, ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία του βιοσυντονισμού.
    Η ευκολία στη χρήση, η πρακτικότητα και η άμεση αποδοτικότητα χαρακτηρίζουν τη μέθοδο και της προσδίδουν σημαντική υπεροχή έναντι άλλων χρονοβόρων, επώδυνων, επιβαρυντικών εξετάσεων.
    Η βιοενέργεια είναι μία σχετικά πρόσφατη εξέλιξη στον χώρο της ιατρικής, η οποία εξυπηρετεί την ανάγκη για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Προσφέρει περιεκτική ανάλυση της κατάστασης της υγείας του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα. Προσδιορίζει με ακρίβεια πολλές άλλες θεραπευτικές δυνατότητες ( Ομοιοβελονισμός, Φυτοθεραπεία, Ομοιοπαθητική, Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία, Συμπληρώματα Διατροφής, Ανθοϊάματα, Άλατα Ιστών κ.λ.π. ). Ο Βιοσυντονισμός ως εξειδικευμένη προσέγγιση αποτελεί ενεργειακή εξέταση και ενεργειακή θεραπεία. Εμπεριέχεται στη φιλοσοφία της ολιστικής ιατρικής.
    Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει εκπληκτικά επιστημονικά άλματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της συμβατικής ιατρικής. Όμως, η ανάγκη για αντιμετώπιση κάποιων σημαντικών και συχνών ασθενειών παραμένει ανικανοποίητη. Ακόμα και στον τομέα της διάγνωσης, που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, η ανίχνευση των πρώιμων σημείων της νόσου δεν είναι ικανοποιητική για πολλές παθήσεις. Ως εκ τούτου, η διάγνωση πολλές φορές καθυστερεί. Τελικά κάποιοι ασθενείς ταλαιπωρούνται επί μακρόν και οι ασφαλιστικοί φορείς επιβαρύνονται έντονα.
    Ο Βιοσυντονισμός με τις σύγχρονες συσκευές αποτελεί επίτευγμα στον τομέα της ιατρικής. Καλύπτει σημαντικό κενό στην πρώιμη διαγνωστική υπαρκτών διαταραχών. Επίσης, και αυτό είναι το σημαντικότερο, καλύπτει την ανάγκη της ανίχνευσης ενεργειακών διαταραχών πριν αυτές εκφρασθούν με συμπτώματα και γίνουν ενεργές, προτού δηλαδή γίνουν βιολογικά υπαρκτές. Υπάρχει δυνατότητα πρόγνωσης μελλοντικών διαταραχών, όταν αυτές υπάρχουν ήδη σε ενεργειακό επίπεδο. Η θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών είναι πολύ σημαντική και επιβεβαιώνει ότι η πρόληψη είναι η ορθολογικότερη στρατηγική της σύγχρονης ιατρικής.
    Η βιοενεργειακή αξιολόγηση προσδιορίζει την αιτία της ελλοχεύουσας ασθένειας και την πρωταρχική αιτία ενός προβλήματος υγείας, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τον ασθενή και τον ιατρό. Η ανάταξη των αρχικώς διαπιστωθεισών ενεργειακών διαταραχών συνήθως επιτυγχάνεται εντός διμήνου.
    Επιπλέον, καλύπτει την ανάγκη της ανίχνευσης περιβαλλοντικών, χημικών και άλλων τοξικών επιβαρύνσεων του ανθρώπινου οργανισμού, οι οποίες ελλοχεύουν και δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις ή βλάβες. Επιπροσθέτως, είναι δυνατόν να ελεγχθούν και να αντιμετωπισθούν οι διαταραχές όρεξης και διατροφήςανορεξία / βουλιμία ), οι ελλείψεις τροφικών συστατικών, οι τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, οι έξειςκάπνισμα, αλκοόλ ή άλλες καταχρήσεις ), οι ορμονικές δυσλειτουργίες, η εξασθένηση του ανοσοποιητικού, τα  επώδυνα σύνδρομα, οι δυσμενείς επιπτώσεις από εμβόλια ή χημικά φάρμακα, οι δυσμενείς μεταλοιμώδεις καταστάσειςλ.χ. μετά από Λοιμώδη Μονοπυρήνωση ή Έρπη ) και πολλές άλλες χρόνιες ή υποτροπιάζουσες διαταραχές. Τέλος, η εξασθένηση εξαιτίας κληρονομικών επιβαρύνσεων είναι ανιχνεύσιμη και μετρήσιμη, συνεπώς δε αντιμετωπίσιμη.
    Η βασική ιδέα του Βιοσυντονισμού είναι σχετικά απλή, αλλά οι εφαρμογές που προκύπτουν από αυτήν είναι πραγματικά εντυπωσιακές σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Εξετάζονται άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και μη συνεργάσιμοι στη χρήση άλλων μεθόδων. Η διαδικασία της εξέτασης είναι πολύ εύκολη, ανώδυνη και σύντομη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντένδειξη για την εξέταση αυτή. Η διάρκεια της εξέτασης είναι από 30 έως 60 λεπτά, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Ο ασθενής κάθεται αναπαυτικά και κρατάει δύο μπρούντζινα ραβδοειδή ηλεκτρόδια ( ένα σε κάθε χέρι ), από τα οποία περνούν διαδοχικά πληροφορίες σε ηλεκτρονική μορφή.
    Οι ηλεκτρονικές πληροφορίες ακολουθούν τους κλασσικούς μεσημβρινούς του σώματος, απ’ όπου διανέμονται σε ολόκληρο το σώμα. Ο τρόπος που εκφράζεται το κάθε όργανο και το κάθε σύστημα αποκαλύπτει την κατάστασή του. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η συσκευή ελέγχει όλους τους μεσημβρινούς του σώματος και δημιουργείται ένα σταθερό πεδίο για αξιόπιστη μέτρηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα διασυνδεδεμένο δίκτυο, το οποίο, μέσω των ενεργειακών πεδίων, ενώνει τα όργανα και τα συστήματα του σώματος με τη συσκευή.
    Η διαδικασία ξεκινά με βιοενεργειακή ανάγνωση και έλεγχο. Εάν διαπιστωθεί διαταραχή σε οποιοδήποτε ενεργειακό πεδίο, κυτταρικό στοιχείο, ιστό, όργανο, ή σύστημα του σώματος, η αρνητική ανταπόκριση του σώματος θα καταγραφεί μέσω της συσκευής. Το σώμα του ασθενή αποκαλύπτει τις αδυναμίες του και επιλέγεται η ευεργετικότερη θεραπεία, διότι η μέθοδος ανιχνεύει την ιδανικότερη θεραπεία για κάθε ασθενή.
    Πολύ σημαντικό είναι το ότι υπάρχει η δυνατότητα παρασκευής εξατομικευμένου ενεργειακού φαρμάκου για την αποκατάσταση της ομοιόστασης, ισορροπίας και βελτίωσης της υγείας του εξεταζόμενου. Μετά την χρήση του φαρμάκου για διάστημα συνήθως 3-8 εβδομάδων, ενδεχομένως ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα ( συνήθως φυτοθεραπευτικά, ομοιοπαθητικά, συμπληρώματα διατροφής κ.λ.π. ), ακολουθεί επαναξιολόγηση, η οποία καταδεικνύει την επιτευχθείσα εξισορρόπηση και αποκατάσταση της υγείας.
    Μετά τη δεύτερη εξέταση και την ανάλυσή της, ο ιατρός αποφασίζει το χρόνο της επόμενης εξέτασης ανάλογα με τα προβλήματα του κάθε ανθρώπου. Σε χρόνιες επίμονες διαταραχές ή δυσλειτουργίες, η δεύτερη αξιολόγηση εκτελείται περίπου 2 μήνες μετά την αρχική.
    Η Electro Dermal Screening (EDS) συσκευή έχει έγκριση του FDA και για το σύστημα και για το λογισμικό της, σε αντίθεση με άλλες παρεμφερείς. Η βάση δεδομένων της περιέχει περισσότερα από 1.000 ομοιοπαθητικά φάρμακα, όλα τα άλατα των ιστών, όλα τα ανθοϊάματα, ομοτοξικολογία, Chakra, φυτοθεραπεία, γεωπαθητικό stress, έλεγχο τοξίκωσηςαπό βαρέα μέταλλα, χημικά ή δηλητήρια ), παθογόνα βακτηρίδια, ιούς, παράσιτα, μύκητες κ.τ.λ. H βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περισσότερες από 40 διαφορετικές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης επιπλέον νέων στοιχείων, εάν αυτά δεν περιέχονται.
    H συσκευή βιοσυντονισμού μπορεί να ελέγξει οποιοδήποτε σκεύασμα ή και τρόφιμο και να φυλάξει την ηλεκτρονική του “υπογραφή” στη βιβλιοθήκη. Μπορούν να ελεγχθούν τα φάρμακα που ήδη λαμβάνει κάποιος ασθενής ώστε να αποσαφηνισθεί η χρησιμότητά τους με σαφή εξατομίκευση.
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ
ΙΛΙΣΙΩΝ 4, ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ
ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 37, ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
210-62.55.453  /  69.44-57.57.59
ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ :http://www.omoiopathitiki-kaloudis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου